Video – Het is bijna nieuwjaar. Ben je gegaan voor je ‘Tap Yari wasi’?

Rita Ravenberg wasi FamilieNieuws Suriname

‘A kulturu mus tjar’ un gwa hei’ vertelt Rita Ravenberg Scheek, die voor de 24ste keer de jaarlijkse Tap Yari wasi organiseert op het onafhankelijkheidsplein. Een ieder die belangstelling had kon op 31 december hun afsluitingsbad nemen.
[quads id=1]

Verschillende culturen en etniciteiten

Ravenberg die het heeft overgenomen van initiatiefneemster Elly Purperhart noemt het overweldigend dat mensen van verschillende culturen en etniciteiten komen voor een wasi: “Het geeft aan dat we niet met afgodische zaken bezig zijn, maar met goede intenties mensen helpen om het nieuwe jaar rein in te gaan. “Elk jaar komen meer mensen langs om een wasi te halen, waaronder ook vakantiegangers.
Rita Ravenberg wasi FamilieNieuws Suriname

“Het ziet er uitnodigend uit om een swit’ watra wasi te nemen. Ik doe mijn nieuwjaarsbad het liefst thuis, maar mijn dochter en schoonzoon willen het graag hier doen.”
[quads id=1]

We doen goed werk

Het nieuwjaarsbad is bedoeld om zich van alle negativiteit te ontdoen, zodat men met een rein en schoon gemoed het nieuwe jaar in kan gaan. Ravenberg hoopt dat met het toenemen van de belangstelling de mensen het niet meer zullen zien als Den boze: “Un mus lespeki allá kulturu. Want we doen goed werk met een oprechte bedoeling.

Worden gewaardeerd

Onze cultuur wordt ook door andere etnische groepen gewaardeerd en dat doet goed. ”
Bekijk hier een video van de ‘wasi’

[quads id=1]
Wil je zelf je badje maken? Bekijk dan onderstaande video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.