Video – Man die dochter heeft bezwangerd komt NIET vrij (Nederland)

zwanger op school misbruik vader FamilieNieuws Nederland

De 58-jarige man uit Groningen die in 2013 definitief werd veroordeeld voor het verkrachten van zijn destijds 11-jarige dochter waarbij zij zwanger raakte, komt niet in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.
[quads id=1]

Risico voor misdrijven bestaat

De man heeft inmiddels twee derde van zijn tienjarige gevangenisstraf uitgezeten, maar de rechtbank in Groningen meent dat er nog steeds ”een recidiverisico voor misdrijven bestaat”.

Duidelijk op de zitting

De rechtbank stelt vast dat de man “zowel voorafgaand aan de behandeling van zijn strafzaak, als nadien in het kader van de vervroegde vrijheidsinstelling, telkens een weigerachtige houding ten opzichte van hulpverlening en behandeling heeft getoond”, aldus de rechter. De man maakte dit nogmaals duidelijk op de zitting van 14 december.

Dit was reden voor de officier van justitie om tegen de vervroegde vrijlating van de man te pleiten. Omdat het hier om een recht gaat, moest dit worden voorgelegd aan de rechtbank.
[quads id=1]

Schoolexcursie

Het meisje beviel in 2011 volkomen onverwacht tijdens een schoolexcursie, nadat ze tijdens een fietstochtje ineens pijn in haar buik kreeg. Haar baby, een dochter, kwam op een wc ter wereld met hulp van een stagiaire, die toevallig enige tijd verloskunde had gestudeerd.

zwanger op school misbruik vader FamilieNieuws Nederland

De vader werd in 1995 ook al veroordeeld voor misbruik van een dochter uit een eerder gezin. Hij kreeg ondanks die veroordeling toch het gezag over zijn jongste dochter.

De moeder was uit beeld verdwenen en de rechter zag destijds geen aanleiding om het strafblad te controleren.

Bekijk hier de video omtrent de geboorte van de baby:

De vader heeft een bekentenis afgelegd. Bekijk hier de video daarover:

Mag zo een ‘vader’ ooit nog vrijkomen?
Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.