Geen decembersalaris bij RK-ziekenhuis

rk ziekenhuis geen slaris december Suriname FamilieNieuws

“Wij moeten u helaas berichten, dat ondanks al onze inspanningen, het ons niet is gelukt om de salarissen van het personeel over de maand december 2017 tijdig te kunnen betalen”.
[quads id=1]

Wel uitbetaald worden

Met deze memo werd het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis vrijdag geconfronteerd. Directeur Manodj Hindori stelt verder in de circulaire dat gehoopt wordt dat met medewerking van verzekeraars en banken begin komende week nadere informatie aan de medewerkers verschaft kan worden “wanneer de salarissen dan wel uitbetaald zullen worden”.

Al lang te hebben berust

Het personeel wordt verder voorgehouden dat vanwege de “zeer precaire financiële situatie van het ziekenhuis” de instelling niet in staat is om aanvragen van personeelsleden voor het opnemen van vakantiegelden in januari 2018 te honoreren. “Deze aanvragen zullen worden doorgeschoven naar de daaropvolgende maanden”. Medewerkers schijnen zich volgens bekomen informatie al lang te hebben berust in de situatie. Late uitbetaling van de lonen zou meer regel dan uitzondering zijn geworden.
[quads id=1]

Een staking

Ook is er weinig tot helemaal geen animo om het werk neer te leggen, om zo toch iets van de ziekenhuisleiding af te dwingen. Voorts zou werkneerlegging weinig tot geen effect hebben omdat alleen een staking van medewerkers van de operatiekamer enige druk op de ketel zou kunnen zetten.
rk ziekenhuis geen slaris december Suriname FamilieNieuws

Geen enkele zin

Echter zijn er in verband met de feestdagen geen operaties gepland waardoor staking volgens medewerkers geen enkele zin zou hebben. “Het personeel moppert niet eens meer. Ze zijn het al gewend om eind van de maand geen salaris te krijgen”, verneemt de Ware Tijd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.