Fotoreportage – Bijna 400 politieagenten bevorderd vandaag!

politie Paramaribo Suriname FamilieNieuws

Bij de Politie Academie zijn vandaag 385 politieagenten bevorderd naar een hogere rang. Daarnaast zijn er zes burgers beëdigd tot buitengewoon agent van politie.
[quads id=1]

Cijfers van het afgelopen jaar

De bevorderings- en installatieceremonie is onderdeel van de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname (KPS). Anders dan voorgaande jaren hebben de procureur-generaal (pg) en de minister van Justitie en Politie geen toespraken gehouden. Ook zijn er geen resultaten en cijfers van het afgelopen jaar gepresenteerd.

Geen domper gelegd

Op de jaarafsluiting zijn een aantal burgermedewerkers en agenten die een opleiding in het buitenland hebben afgerond, in de bloemen gezet. De grootste groep bevorderden bestaat uit 159 agenten van politie derde klasse die naar agent van politie tweede klasse promoveerden. Pg Roy Baidjnath Panday heeft van de zes buitengewone agenten van politie en de meer dan 80 rekruten de belofte afgenomen. Hij en minister Ferdinand Welzijn zijn vóór de bevorderingen alweer vertrokken. Hun vertrek heeft geen domper gelegd op het geheel.

Op de schouders van woordvoerder

De hal is vol stralende gezichten van familieleden, lachende agenten, vrolijke collega’s die elkaar de nieuwe epauletten opspelden. De camera’s, niet alleen van de pers, zijn extra geïnteresseerd in de benoeming van Gilbert van Dijk tot buitengewoon agent van politie en de bevorderingen van enkele bestuursleden van de Surinaamse Politiebond. De camera’s gaan dichterbij wanneer bondsvoorzitter Raoul Hellings en penningmeester Sergio Gentle de epauletten op de schouders van woordvoerder Revelino Eijk aanbrengen.
[quads id=1]

Politie Tweede Klasse

Enkele leden van de bond behoren ook tot de groep wiens bevordering heel lang op zich heeft laten wachten. “We hebben niet voor onszelf gestreden,” benadrukt bondsvoorzitter Hellings. “We hebben gestreden voor de leden wiens bevorderingen door de onrechtmatige sporttest en rijbewijsvereiste zijn achtergehouden. Onze bevordering was slechts een kwestie van tijd omdat we goed beoordeeld zijn geworden en de wettelijk vastgestelde termijn reeds hadden bereikt.” Hellings en Gentle zijn bevordert tot inspecteur van politie tweede klasse, Eijk inspecteur van politie derde klasse.

Hand in eigen boezem

Waarnemend korpschef Antonio Chin heeft in zijn toespraak, de enige tijdens de drukbezochte activiteit, aangehaald dat met inzet en inzichten van minister Welzijn en pg Baidjnath Panday het korps in 2018 het beter zal gaan doen. Door bezuinigingen is een aantal doelen niet bereikt maar er zijn wel stappen gezet in de goede richting, geeft Chin aan. Bestaande strategieën zullen worden geëvalueerd en aangepast en nieuwe zullen worden gepresenteerd om de veiligheid te waarborgen, kondigt de waarnemend korpschef aan. In 2018 gaan ook de maatregelen van kracht die de verkeersveiligheid moeten versterken. Chin benadrukt dat de lange weg vol uitdagingen niet alleen door het KPS kan worden afgelegd. Daarom is een goede verstandhouding tussen de minister, de leden en de samenleving van groot belang, geeft hij aan. Het korps zal ook de hand in eigen boezem moeten steken, haalt Chin aan. Hij heeft het korps opgeroepen om wangedrag achterwege te laten.
[quads id=1]

Bekijk hier alle foto’s:

Geschreven door René Gompers
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.