ADEK studente Xaviera Vaseur wint studiebeurs

ADEK studente Xaviera Vaseur wint studiebeurs FamilieNieuws Suriname

“Ik wist eigenlijk niet eens dat het bestond tot het laatste moment, en toen hoorden wij dat we ons moesten aanmelden,” vertelt Xaviera Vaseur, winnares van de Firm Engineering Performance Scholarship.
[quads id=1]

Ook waren genomineerd

Woensdag werd zij op de ‘owru Yari kon Makandra’ van het bedrijf, als winnares uitgeloot uit een totaal van zes studenten die ook waren genomineerd.

Levensverhaal gezien zal worden

Om in aanmerking te komen voor een lot, moesten de studenten infrastructuur aan de Anton de Kom universiteit de hoogste cijfers voor een vak hebben gescoord. De winnares scoorde voor vijf vakken minimaal acht. Ze kreeg naast een studiebeurs van Firm Engineering een laptop en een door Eddy Jharap gesigneerde autobiografie. Jharap die werd genoemd als een trouwe bezoeker van het evenement, hoopt dat zijn levensverhaal gezien zal worden als inspiratie.

ADEK studente Xaviera Vaseur wint studiebeurs FamilieNieuws Suriname
[quads id=1]

Ik ben jaloers

Komediant Roue Verveer mocht dit jaar de winnaar trekken. “Ik ben lichtelijk jaloers, want ik heb nooit hoge scores gehad. Maar dat jullie nu hier staan, omdat je voor een vak de hoogste score hebt is geweldig.” Verveer stond ook stil bij het belang van het afmaken van hun studie: “Ik ben blij dat het goed is gekomen met mij, maar iets in mij zegt toch altijd ‘had ik maar een studie afgemaakt’. Blijf je vooral inzetten en maak er wat van.” Het is de zesde keer dat Firm Engineering op zo een manier een studiebeurs toekent.

Foto’s van Starnieuws
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.