Geen SRD 100 extra voor ambtenaren deze maand!

100 srd geld Suriname bank FamilieNieuws

Veel ambtenaren hadden verwacht dat zij met kerst SRD 100 extra zouden ontvangen. In december 2015 had de regering besloten om dit bedrag belastingvrij toe te kennen aan alle landsdienaren.
[quads id=1]

Elke maand doorbetaald

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat op zijn verzoek de regering de SRD 100 elke maand heeft doorbetaald. Daarnaast krijgen de ambtenaren een koopkrachtversterking van SRD 500.

5 miljoen per jaar

Hooghart merkt op dat mensen onterecht ervan uitgaan dat ze nog eens SRD 100 op hun salaris zouden krijgen deze maand. “Juist door het beroep van de CLO gedaan op de president is dit bedrag vanaf december 2015 elke maand uitbetaald. Het gaat om ongeveer SRD 5 miljoen per maand”, stelt de vakbondsleider.

Bij elkaar krijgen

Minister Gillmore Hoefdraad zegt aan Starnieuws dat, zoals elke maand sinds december 2015, ook nu de SRD 100 is betaald. De ambtenaren hebben ook de SRD 500 koopkrachtversterking ontvangen. Daarnaast krijgen ze een heffingskorting van SRD 125 per maand. Bij elkaar krijgen de ambtenaren SRD 725 elke maand aan koopkrachtversterking.
[quads id=1]

Hij begrijpt niet

Koopkrachtversterking van ambtenaren en gepensioneerden en herwaardering van de leerkrachten heeft de Staat dit jaar SRD 415 miljoen gekost, rekent minister Hoefdraad uit. Hij begrijpt niet hoe ambtenaren hadden verwacht dat zij nog een extra SRD 100 zouden krijgen deze maand.
100 srd gels Suriname bank FamilieNieuws

Gerelateerde berichten:

Redactie: 100srd extra deze maand voor ambtenaren

Politieagenten: ‘We zijn SRD 500 tot SRD 1000 armer geworden’

 

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.