Waarschuwing – Kleine regentijd: Risico op toename dengue, zika en chikungunya

muskiet Suriname FamilieNieuws BOG ziek
Een toename

BOG roept op tot waakzaamheid voor broedplaatsen Aedes aegypti muskiet. De kleine regentijd is van start gegaan en de muskieten beginnen zich te roeren. Dit kan een toename van broedplaatsen van muskieten tot gevolg hebben.
[quads id=1]

Ziekten worden overgedragen

Het risico bestaat dat er een toename zal zijn van dengue, zika en chikungunya gevallen. Deze ziekten worden overgedragen door de Aedes aegypti muskiet die voornamelijk overdag actief is.

De Aedes aegypti muskiet meer bekend als de dengue muskiet, broedt graag in schoon stilstaand water, die we kunnen vinden in afvoerputjes, autobanden, dakgoten waar water in blijft zitten, verder ook in zwerfafval, regenwater tonnen durotanks, oude koelkasten etc.
[quads id=1]

Ook in het binnenland

De Aedes muskiet is met name overdag actief en is te vinden in – en rondom de huizen, kantoren en scholen in de stad en het platte land, dus ook in het binnenland

muskiet Suriname FamilieNieuws BOG ziek

Het BOG roept daarom alle bedrijven, huishoudens, zorg- en verzorgingsinstellingen, opvangtehuizen, scholen, hotels en guesthouses, zaken voor autobanden, schroot opkoop bedrijven, ministeries en alle overige instituten en huishoudens op om hun terreinen en gebouwen vrij te houden van muskieten broedplaatsen.

Gebruik een anti-muskieten lotion

Geef de muskiet geen kans. Ruim alle broedplaatsen op. Bescherm uzelf tegen muskietenbeten, draag bedekkende kleding en of gebruik een anti-muskieten lotion.

Bekijk hier de video ter voorkoming:

Bron: Deboodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.