Anoniem – Mijn kinderen willen bij hun vader en die dame zijn.

ex Paramaribo
Moeder van twee kinderen

Hallo iedereen. Ik ben Lieske, ik ben een moeder van twee kinderen. Mijn dochter is 9 en mijn zoon is 15. Ik ben 39 jaar oud. Die ex van me is een werkende man van 46.
[quads id=1]
Hij heet Ray. Afgelopen augustus zijn hij en ik definitief uit elkaar gegaan. Niet omdat ik het wilde maar na jaren een vriendinnetje ernaast te hebben gehad heeft hij ervoor gekozen om met haar verder te leven.

Heel vaak samen

Ik heb het er heel zwaar mee gehad, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nu zonder een stress, driftkikker leef. Mijn man was niet te genieten de laatste jaren. Het was duidelijk dat hij niet bij mij wilde zijn. Hij verdeelde zijn tijd gewoon tussen haar en de kinderen want hij wil niets van ze missen. Hij woont nu ook niet ver bij ons in de buurt en ik zie ze dus heel vaak samen, hier in de supermarkt.
Voor de kinderen is het wel goed want ze wandelen van zijn huis naar huis, maar voor mij erg vervelend. Ik moet steeds opletten wat ik doe en met wie ik praat. Want hij wil toch mijn leven bepalen. Sinds drie weken zijn de kinderen nu bij hem.

Even in het huis

Het begon omdat ik met mijn moeder een weekje weg ben gegaan. Buiten de stad, naar Nickerie wegens familie omstandigheden. Ik wilde nooit dat ze daar zouden slapen bij hun vader. Dus bij haar. Maar ze konden niet mee en ze moesten naar school. Normaliter als ik oppas of zoiets nodig had dan komt hij even in het huis. Nu moesten ze met hem mee.

Willen bij hun vader wonen

Dus ze zijn een weekje daar gebleven. Maar daarna wilden ze niet meer naar huis komen. Die vader heeft een mooie kamer voor ze gemaakt en ze hebben nieuwe kleren en zoveel andere dingen gekregen. Ze zijn geen dag meer thuis komen slapen. Ze willen bij hun vader wonen nu. Dat zeggen ze me.
[quads id=1]
anonieme verhalen FamilieNieuws Suriname ex kinderen vader

Die vader heeft me wel gezegd dat de kinderen kerst met hem willen blijven en dat ze na de kerst weer thuis komen bij mij. Ik ben heel boos geworden. Ook op die kinderen. Ik hou van mijn kinderen maar ik vind ze ondankbaar.

Heeft mijn man genomen

Ik zag ze samen met die dame, die brengt ze naar school en ze haalt ze weer op. Dus na school zag ik ze in de supermarket. Die dame praat zo lief tegen mij. Maar ik wil der klappen. Ze heeft mijn man genomen en nu ook mijn kinderen. Waarom moet ze mijn kinderen van school halen? Ik ben modiste. Ik kan ze gewoon halen en brengen. Maar hij zegt omdat ze bij hem blijven nu dat zij ze moet ophalen.
Laatst was mijn dochter ziek, dan heeft de juf die vader gebeld om der op te halen. Ik ben tot aan hun huis gegaan. Plus, ik heb ze op school een lesje geleerd. Dat kan toch niet? Ze zeggen ze hebben mijn dochter gevraagd wie ze moeten bellen. Ze heeft gezegd dat ze naar papa wil gaan.

Niet zo lang wachten

Nu wil ik van jullie vragen of ik die kinderen moet dwingen om thuis hier bij mij kerst te vieren. Desnoods met de politie. Want dit kan toch niet? Als de vakantie over is dan zijn ze al bijna 6 weken bij die vader. Ik heb hem geen toestemming daarvoor gegeven. Ik wil niet zo lang wachten om die kinderen te zien.
Oja, mijn dochter ging huilen toen ik der zei dat ze met mij mee naar huis moest gaan die dag in de supermarket. Ik heb der een klap gegeven en ik heb ze meegenomen en toen is mijn man heel erg boos geworden die dag. Hij is ze direct weer komen halen. Mijn zoon kan ik niet dwingen. Hij is al groot maar ik wil dat hij wel bij zijn zusje blijft. Hij kan op haar letten. Maar ik zie dat hij liever bij zijn vader is. Hij denkt geen moment aan zijn moeder. Ik ben benieuwd wat zijn cijfers zijn op school.

Houdt niet van ze

Maar ik kon me kinderen toch niet achterlaten bij die dame? Ik wil dat helemaal niet. Want nu doet ze alsof ze van mijn kinderen houdt maar ze wil gewoon witte voetjes maken bij die man. Ze houdt niet van ze.
[quads id=1]
Toen de dag heeft ze de kinderen gewoon aan me meegegeven. Ze was bang voor me. Is een dame van nog geen 24 jaar. Hoe gaat ze voor mijn kinderen kunnen zorgen?
Maar ik zie dat mijn kinderen daar gelukkiger zijn. Ze zijn zo ondankbaar. Het is gewoon belachelijk. Ik heb altijd alles voor ze gedaan.

Niet bij mij willen blijven

Mijn kinderen hebben gezegd dat ze niet bij mij willen blijven. Het was zo erg voor mij. Aan de ene kant wil ik ze nu daar laten, laat ze het maar bekijken. Maar zeggen jullie me aub wat ik moet doen? Moet ik voor ze vechten en er werk van maken? Of moet ik ze gewoon laten tot na de vakantie. Soms denk ik dat ik mijn huis ga verkopen en gewoon wegga, laat die vader maar zelf voor die kinderen zorgen.
Ik huil elke dag om mijn kinderen. Om mijn leven. Alles is zo anders nu. Ik was niet gewend om zonder ze te slapen. Ik weet niet wat ik moet doen hoor. Weten jullie het? Helpen jullie mij hoor. Please

gerelateerde verhalen:
— Anoniem: Ik wil mijn kinderen terug!!!

–Anoniem: Heeft mijn relatie met een getrouwde man wel toekomst?
buitenvrouw familienieuws Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.