Anoniem – Mijn vriend zit in de gevangenis en hij accepteert niet dat ik hem laat

crimineel vriend gevangenis politie FamilieNieuws anoniem verhalen

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Cherise. Deels is hetgeen ik jullie ga vertellen mijn eigen schuld, maar aan de andere kant had ik geen idee waar ik mee ben begonnen. Ik wist niet dat het zo ernstig was. Maar mijn vriend is een crimineel en hij zit vast.

[quads id=1]

Hij een crimineel was

Ik ben Greg 3 jaar geleden tegengekomen op een feestje. Hier in Nederland. Vanaf het begin waren we heel close. Deden direct dingen samen en ik ben al heel snel bij hem ingetrokken. Dat hij geen normale 9 tot 5 baan had dat was mij wel duidelijk. Hij werkt vanuit huis en betrekt mij er zo min mogelijk bij. Dus dat hij een crimineel was, dat werd mij al heel snel duidelijk. Ik heb zelf een juridische achtergrond dus ik hoefde maar 1 en 1 op te tellen.

Een normale baan

Omdat het niets te maken had met mensen roven en dat soort type dingen besloot ik er niet te veel aandacht aan te geven. Het was echt duidelijk dat Greg niet van plan was om mij te betrekken in zijn dingen. Hij doet zijn dingen al jaren voor mij. En ik vond dat prima. Wat hij wel altijd zei is dat hij ooit een normale baan gaat hebben. Dan zouden we trouwen en kinderen krijgen. Nu was hij aan het opbouwen. Voor ons. Hij heeft trouwens een mooi diploma, dus het zal niet moeilijk zijn voor hem om te starten met een legaal bedrijf. Hij kent zoveel mensen dat moest wel goed komen. Dus na het eerste jaar bleef ik vragen wanneer hij serieus werd. Ik wilde namelijk ook verder met mijn leven. Een kind en trouwen. Dat was mijn droom. Ik was inmiddels al 26.
[quads id=1]
Zijn antwoord was bijna altijd. Ben je bereid de bus te nemen? Ben je bereid in te leveren. Ik zei natuurlijk altijd ja, maar van binnen genoot ik wel van het luxe leven. Vooral ook omdat ik niet het idee had dat het heel erg strafbaar was, want inmiddels waren we al twee jaar samen en hebben we nooit problemen gehad. Die begonnen een half jaar geleden.

Ik was zijn vriendin

We moesten ineens met spoed verhuizen naar een ander huis. Ze hadden een inval gedaan. Alles, alles hadden ze meegenomen. Zelfs mijn laptop en telefoon. Werkelijk alles. Ik wilde naar mijn vader maar ik moest met hem mee. Prima, ik was zijn vriendin en je laat je vriend dan niet zomaar. Naar mijn werk kon ik niet want daar zouden ze me zoeken. Op dat moment wist ik nog steeds niet hoe ernstig het was.

Totdat mijn vader me vertelde dat Greg en ik beiden werden gezocht voor een zaak waar ik helemaal niets vanaf wist. En als ik niet binnen zoveel uur contact opnam dan moest ik ook de gevangenis is. Het was een hele vervelende periode. Maar op dat moment heb ik besloten om weg te gaan. Naar mijn familie. Ik moest me aanmelden. Niet met de bedoeling om Greg erin te luizen. Zoals vele mensen denken. Helemaal niet maar ik was bang en wilde niet de gevangenis in.

Heel gelukkig mee

Het ging allemaal heel snel. Ik werd aangehouden en snel weer vrijgelaten. En kort daarna hebben ze Greg aangehouden, die heeft zichzelf ook aangemeld. En hij zit nu dus vast. Al 4 maanden. 2 keer in de week hebben we contact. Ik woon bij mijn vader. Een moeder heb ik niet en ben weer aan het werk. Ik leid een rustig leventje. En na al die ellenden van de afgelopen maanden ben ik daar heel gelukkig mee.

Ik heb een week geleden voor het laatst met Greg gesproken. Ik heb hem toen, na heel goed nadenken, gezegd dat ik de relatie wil verbreken. Ik ben er namelijk achtergekomen wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft en ik wil dit soort criminele activiteiten niet in mijn leven. Niet in mijn gezin. Maar Greg heeft me gezegd dat hij niet accepteert dat ik bij hem wegga en dat hij me in de gaten laat houden. Zodra ik een vriend heb of met een man wegga dan ga ik spijt krijgen.

Met mij oud worden

Ik ben erg geschrokken van zijn woorden. Zijn laatste telefoontje heb ik niet opgenomen maar hij heeft wel ingesproken. Hij heeft spijt van alles. Maar hij houdt van mij en wil mij niet kwijt. Hij heeft het ontzettend zwaar. Hij wil zijn leven verbeteren en met mij oud worden.

crimineel vriend gevangenis politie FamilieNieuws anoniem verhalen

Mijn vader wil alvast niets met hem te maken hebben dus hier thuis kan hij niet komen als hij vrij is. Als hij vrij is want het kan best nog 2 jaar duren. Greg en ik hebben een hele fijne relatie gehad. Ik was serieus gelukkig. Daarom twijfel ik nog steeds. Ik wist dat hij dingen deed die niet mochten. Is het dan wel eerlijk om nu, nu hij in de problemen zit, bij hem weg te gaan? Zijn moeder neemt het mij ook kwalijk. Zijn zusje noemt mij een golddigger. Dat vind ik heel erg want zij en ik hadden een hele goede band. En zijn moeder was als een moeder voor mij.
[quads id=1]
Mijn liefde voor Greg is er nog steeds en ik kan zeker wel 2 jaar op hem wachten. Ik zit niet te wachten op een nieuwe vriend. Maar wil ik wel een leven opbouwen met een crimineel? Gaat hij kunnen stoppen met dit leven? Het is een jongen die houdt van mooie auto’s en mooie dingen. Ik ben bang dat hij altijd in dit wereldje gaat blijven. En ondanks hij geen rover is of moordenaar ben ik toch enorm teleurgesteld. Hij heeft het veel te ver laten komen. En hij heeft mijn leven in gevaar gebracht.

Dat is nooit veranderd

Maar moet ik hem toch nog een kans geven? Ik ben ook bang. Ja, ik ben ook wel bang om hem te laten. Want hij is natuurlijk ook helemaal gefrustreerd omdat hij niet bij mij kan zijn dus in hoeverre meent hij het dat hij me iets aandoet als ik bij hem wegga. Hij houdt van me, maar als ik bij hem wegga dan heb ik wel kans dat hij doet wat hij zegt. Ik weet het gewoon even niet meer. Maar ik hou wel van hem, dat is nooit veranderd. Wat zouden jullie doen? Cherise

Gerelateerde verhalen:
–Anoniem – Ik ben 39 en mijn vriend is 19. We willen graag kinderen.
anoniem Verhalen vriend Suriname Nederland FamilieNieuws

–Anoniem – Als ik mijn vriend laat gaat hij zelfmoord plegen.
zelfmoord anoniem verhalen Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.