Video waarschuwing- Amerikaanse waarschuwt vrouwen voor de ’tamponziekte’

model raakt been kwijt tampon ziekte gezondheid FamilieNieuws
Risico’s van tampons

Voormalig 27-jarige Amerikaans topmodel Lauren Wasser liet bijna het leven door het te lang dragen van een tampon. Ze deelt haar verhaal zodat vrouwen zich bewust worden van de risico’s van tampons.
[quads id=1]
Je weet dat sigaretten dodelijk zijn, dus als je ze gebruikt, dan is het jouw keuze. Had ik meer kennis gehad over het gebruik van tampons, dan had ik ze nooit gebruikt, aldus Wasser tegen Vice.

Minuten verwijderd van de dood

Wasser was 24 toen ze op haar slaapkamervloer werd aangetroffen. Ze bleek het TASS-syndroom te hebben, een infectie die wordt veroorzaakt door het te lang dragen van een tampon. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat Wasser een hartaanval had gehad en slechts tien minuten verwijderd was van de dood. Het voormalig model had haar tampon die dag drie keer verwisseld.

model raakt been kwijt tampon ziekte gezondheid FamilieNieuws

Weer slecht nieuws

Om de infectie te stoppen moest haar rechterbeen worden geamputeerd. Toen ze hier bovenop kwam, wilde ze andere meiden waarschuwen voor deze ziekte en werd bekend als ‘het model met gouden prothese’. Nu krijgt ze toch weer slecht nieuws: haar linkerbeen moet ook verwijderd worden.

Niet duidelijk genoeg

Ze wil haar verhaal delen om vrouwen te waarschuwen. Ook sleept ze het maandverband en tamponmerk Kotex voor de rechter. De beschrijving op de verpakkingen – verwissel je tampon elke vier tot acht uur, ook ’s nachts – zou volgens haar niet duidelijk genoeg zijn.
[quads id=1]
Toch zal het model niet nog een keer in een depressie raken zoals na de eerste amputatie, zegt ze. “Ik besef dat ik veel geluk heb gehad dat ik er nog ben. Ik wil weer zwemmen in de oceaan. Dat is een gevoel dat ik al vijf jaar niet heb gehad, omdat mijn voet droog moest blijven.”

Meer informatie hierover

En alle ellende is dus het gevolg van het te lang dragen van een tampon. Lauren: “We moeten verder blijven strijden voor een betere kennis rond de tamponziekte en veiligere producten.” Meer informatie over dit syndroom vind je hier.

Deel dit verhaal met iedereen!!!

Bekijk hier de video waarin ze vertelt over haar ziekte:
[quads id=1]

Bron: Vrouw.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.