Kippendief schutter heeft het zwaar: ‘Ik moet proberen ermee te leven’

politie Paramaribo
Ik wilde hem alleen stoppen

“Het was niet mijn intentie om de dief te doden. Ik wilde hem alleen tot stoppen brengen, maar het is verkeerd verlopen. Dit is echt moeilijk te dragen.
[quads id=1]
Het gaat nog niet met me en ik moet proberen ermee te leven.” Dat zegt de geëmotioneerde S.J. die woensdagochtend een kippendief, Dharminderpersad Nathoenie, doodgeschoot. De man had kort daarvoor kippen gestolen van de broer van de schutter. De gebroeders wonen op steenworp afstand van elkaar aan de Cocobiacoweg.

Om 2 kippen is doodgegaan

“Het is makkelijk gezegd dat de man om slechts twee kippen is doodgeschoten, maar de situatie was ook niet makkelijk voor me”, zegt de 64-jarige dader. Familie, vrienden en ex-collega’s hebben wel geprobeerd hem te troosten en hij is ook naar dokter geweest om hulp te zoeken. S.J. zegt dat hij de dief achter tralies wilde krijgen, omdat de afgelopen maanden ongeveer dertig kippen van hem en zijn broer zijn gestolen. Vorige week vrijdag en maandag zijn weer kippen gestolen.
[quads id=1]

Oog in oog met de dief

Rond twaalf uur woensdagmorgen vertelde de broer aan S.J. dat er weer kippen zijn weggenomen. Nadat ze het beschadigde hok hebben bekeken was volgens S.J.naar huis gegaan, maar niet direct in bed gekropen. “Ik zat op het balkon en dronk koffie en de diefstal hield me bezig. Omstreeks half twee zag ik iemand in het kippenhok.” Hij pakte zijn jachtgeweer met twee patronen, liep in de richting van het kippenhok en kwam op gegeven moment oog in oog met de dief te staan die in elke hand een zak hield.

Bleek een houwer te zijn

“Ik sommeerde hem te stoppen. Hij liet een zak vallen en bleek een houwer te hebben. Ik loste een schot in de lucht om hem te tonen dat ook ik gewapend was, omdat ik bang was dat hij me zou aanvallen”, zegt de schutter. De dief nam toen de benen via het onderhuis van zijn broer. “De bedoeling was om hem te schieten in zijn benen, maar er waren stoelen en tafels, waardoor ik dat niet kon doen. Toen hij over de balustrade wilde springen, richtte ik op zijn been. Ik loste een tweede schot maar tegelijkertijd verloor de dief zijn evenwicht en dat is hem achteraf fataal geworden”, zegt S.J.
[quads id=1]
Lees ook:45-jarige verdachte Nathoenie Dharminderpersad doodgeschoten
Neergeschoten Suriname FamilieNieuws
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.