Gepensioneerde landsdienaren hebben SRD 375 ontvangen volgens afspraak

aov Suriname
Tegenover Dagblad Suriname

De gepensioneerde landsdienaren hebben in de huidige maand hun koopkrachtversterking van SRD 375 ontvangen. Dit bevestigt een gepensioneerde tegenover Dagblad Suriname.
[quads id=1]

Overige afspraken

Ook in de maanden oktober en november van het huidig jaar is de koopkrachtversterking van SRD 200 tijdig uitbetaald. Hiermee is een deel van de afspraken, dat tussen de autoriteiten en de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) was overeengekomen, uitgevoerd. Deze financiële toelage zal in het komend jaar oplopen naar SRD 500. De gepensioneerde landsdienaren kijken reikhalzend uit naar de nakoming van de overige afspraken.

gepensioneerden ouderen FamilieNieuws Suriname
Voorbeeldfoto. Ouderen van Suriname
Ontkracht door de autoriteiten

Geruchten doen de ronde dat de aanpassing van de bezoldigingen van de landsdienaren, welke ingaande januari 2018 zou intreden, geen voortgang zal vinden. Het is frappant dat dit, ondanks het meerdere malen is beklemtoond, niet is ontkracht door de autoriteiten.
[quads id=1]

Is het dus afwachten

Op grond van het staatsbesluit (SB 2015 no. 97) dient de regering bij elke verhoging of toelage voor de ambtenaren, de gepensioneerde landsdienaren eveneens uit te betalen. Voor nu is het dus afwachten welke wending deze zaak uiteindelijk zal aannemen.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.