Er is een ‘neppe’ BOP in Suriname

bop spray nep Suriname FamilieNieuws
Naam op de Surinaamse markt

Hatramij, erkend importeur van de insecticide spray BOP, merkte vorige week voor het eerst dat er een product onder dezelfde naam op de Surinaamse markt verschijnt.
[quads id=1]
Het komt niet van de fabrikant op Barbados waarmee het bedrijf al 25 jaar zaken doet, maar vermoedelijk uit Engeland. De fabrikant zegt het ‘nieuwe’ product niet te kennen.

Als enige BOP mag importeren

Faroek Khodabin van Hatramij zegt dat het bedrijf als enige BOP mag importeren. “Alleen wij zijn gerechtigd om dit merk binnen te brengen.” De maatschappij is begonnen met een actie om het niet erkende product uit de winkels te weren. In een advertentie in de krant stelt het bedrijf dat het nepproduct door concurrent Pacific Handelmaatschappij op de markt wordt gebracht. “De kwaliteit is niet die van de originele BOP.”

bop spray nep Suriname FamilieNieuws
[quads id=1]

Chemische samenstelling is anders

Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij geen toestemming heeft verleend voor de import en dat er sprake is van illegaliteit. “Het gevaar is dat de chemische samenstelling anders kan zijn en dat die niet in Suriname is toegestaan.” Pacific importeert normaliter insecticide van het merk Cobra. De redactie heeft tevergeefs geprobeerd iemand van Pacific te spreken, maar om uiteenlopende redenen was dit niet mogelijk.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.