Anand breekt arm van bloedeigen vader en wil toch vrijgelaten worden

politie Suriname
Verzoek is afgewezen

Kantonrechter Ishwarpersad Sonai heeft donderdag op de zitting, gehouden in Nickerie, het verzoek tot invrijheidstelling van de verdachte Anand P. afgewezen.
[quads id=1]

Geen verklaring af te leggen

De verdachte had op eigen houtje het verzoek gedaan bij de rechter. Hij wordt ervan verdacht op 3 september 2017 zijn vader te hebben mishandeld. Als gevolg van de mishandeling heeft het slachtoffer een onderarmfractuur opgelopen. Op de zitting wenste de vader geen verklaring af te leggen. Hij gebruikte zijn verschoningsrecht en verzocht de rechter om zijn zoon in vrijheid te willen stellen en hem naar huis te sturen.

Zijn eigen zoon van 4 jaar slaan

vechten vader zoon Suriname FamilieNieuws

Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de vader zijn zoon Anand ervan probeerde te weerhouden zijn eigen zoon van 4 jaar te slaan. De verdachte werd boos en heeft in zijn boze bui zijn vader met een eind hout over het hele lichaam slagen toegebracht. Op de vraag van de rechter merkte de verdachte op dat hij zich niets meer kan herinneren. Hij was op die bewuste dag onder invloed.

Hij had een fles gedronken

Hij had een fles Wodka gedronken. Uit een verklaring van de vader die hij bij de politie heeft afgelegd, blijkt dat de verdachte eerder zijn vader al heeft mishandeld. De verdachte is een habituele drinker en drugsverslaafde, zegt de politie in een proces-verbaal. De verdachte is voor de zesde keer aangehouden door de politie.
[quads id=1]

Kinderen die ouders slaan

Bij zijn verhoor beloofde de verdachte te zullen stoppen met drugs- en alcoholgebruik. Advocaat Hemradj Matawlie merkte op de zitting op dat indien hij vooraf wist dat de verdachte zijn vader heeft mishandeld en zulks eerder ook al heeft gedaan, hij deze zaak niet zou hebben aangenomen. De raadsman heeft moeite met kinderen die ouders slaan.

Na het verdachtenverhoor stelde de rechter deze zaak uit naar 18 januari in de staat van requisitoir en pleidooi. De verdachte P. blijft aangehouden.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.