Vraagtekens rondom intiem misbruik van 50-jarige vrouw door 29-jarige pandit

pandit Suriname Misbruik vrouw FamilieNieuws
Stille getuigen

Volgens stille getuigen is er absoluut geen sprake geweest van intiem misbruik. Alle spullen in dat huis waar het geval zich afgespeeld mocht hebben die bewuste dag, zaten mooi netjes op hun plek.

Bijgestaan door advocaten

Het betreft de zedenzaak waarbij de pandit B. enkele dagen in voorarrest zat op verdenking van intiem misbruik. Hij is door het Hof van Justitie inmiddels op vrije voeten gesteld. De 29-jarige pandit werd bijgestaan door de advocaten Greg Sitaram en Irvin Kanhai. Hoewel de rechter-commissaris de in verzekering stelling met 30 dagen had verlengd, hebben de 2 raadslieden een verzoekschrift ingediend dat de aanhouding en de inverzekeringstelling onrechtmatig was.

Zij zijn in beroep gegaan bij het Hof van Justitie. Daar zijn de grieven van de advocaten aangehoord door 3 rechters. Nadat deze rechters zich gebogen hadden over deze materie zijn zij tot het besluit gekomen dat er geen gronden aanwezig zijn om de pandit te verdenken van miosbruik. Op grond hiervan werd hij in vrijheid gesteld.

Door de jongeman was ontvoerd

De 29-jarige pandit had reeds geruime tijd een relatie met de 50-jarige vrouw. De pandit wilde hier een eind aan brengen.

Dit werd hem niet in dank afgenomen. Zo zou de vrouw verklaard hebben dat de pandit haar met een mes geslagen zou hebben in haar gelaat. Zij zou zelf foto’s van haar gezicht hebben gemaakt. Maar ondanks haar lichtkleurige tint is geen enkel blijvend letsel zichtbaar. Ook zou de vrouw bij de politie hebben verklaard dat zij door de jongeman was ontvoerd. Maar gedurende het moment van de ontvoering had zij haar mobiele telefoon continu bij zich. Vooral op dit punt rijzen er vraagtekens.

Een rijpe volwassen vrouw

Dat het geen jong meisje betreft maar een rijpe volwassen vrouw van 50 jaar, die in geval van ontvoering de politie zou kunnen bellen met haar mobiele telefoon.
pandit Suriname Misbruik vrouw FamilieNieuws+

Ernstige schade aan het imago

Verder zijn ook whattsapp-berichten van hen, die zij voor elkaar verstuurden, onderschept. Er wordt overwogen om een aanklacht tegen de 50-jarige vrouw in te dienen vanwege laster en smaad. Door haar handelen zou zij ernstige schade hebben berokkend aan het imago van de pandit, die een geestelijke leider is.