Anoniem – Bang om naar de dokter te gaan met die knobbel. Bang voor de dood.

FamilieNieuws Surname arts kanker gezondheid Anoniem bang

Hallo vrouwen. Ik ben Clair. Ik wil vooral proberen een brief te schrijven aan de vrouwen. Ik ben zelfs bang om die brief te schrijven en te sturen naar FamilieNieuws.
[quads id=1]

Niet eten en niet slapen

Vreselijk bang voor de uitslag. Bang voor jullie antwoorden. Sinds een maandje ben ik 10 kilo afgevallen. Niet door de ziekte maar omdat ik niet kan eten en slapen van de zenuwen.

Met een groep dames heb ik meegedaan met een project van Stichting Lobi. We zijn geweest voor borstonderzoek. Het was heel grappig wij samen, maar toen ik in de kamer was met de arts viel het hem direct op dat mijn ene borst anders was, en tijdens het voelen heeft hij me direct doorgestuurd voor een foto. Ik zou de volgende ochtend cito gaan. Maar ik ben nooit gegaan.

Dankzij mijn werk redden we het wel

Die dames heb ik nooit gezegd dat zoiets is gebeurd tijdens het onderzoek. Thuis heb ik ook niemand iets gezegd. Ik ben pas 21 jaar. Geen vriend, gaan man en ook geen kinderen. Ik woon samen met mijn moeder en mijn zusje. We hebben het niet breed maar dankzij mijn werk redden we het wel. Mijn zusje is schoolgaande. Mijn moeder is zo trots op mij dat ik het gezin staande kan houden. Ze zegt vaak aan mensen hoe trots ze is en dat ik zo mijn best doe.
[quads id=1]

In 2018 dood ga gaan

Ik voel die knobbel steeds groter worden. Misschien is het een idee van me, maar ik weet vrijwel zeker dat ik in 2018 dood ga gaan. Soms schreeuw ik God en vraag ik hem waarom hij me zo in de steek heeft gelaten. Mijn moeder heeft me nodig en mijn zusje ook. Een vader heb ik niet om ons bij te staan.

Ik heb al met mezelf afgesproken dat ik de eerste week in het nieuwe jaar naar de dokter ga. Ik bereid me voor op slecht nieuws. Ik lees veel erover op het net. Kanker. Het is te genezen maar ik weet zeker dat ik al te laat ben. Ik heb last van maagzuur en veel pijnen in mijn rug. Dat had ik eerst niet.

Waar zijn ze nu?

Mijn God, ik weet niet waarom ik jullie nu schrijf want jullie gaan me zeggen dat ik dom ben en dat ik nu naar de dokter moet gaan. Maar kunnen jullie begrijpen dat ik bang ben? Ik weet niet wat de dood is. Ik ben altijd bang geweest voor de dood. Ook voor pijnen. Mijn opa en oma heb ik zien doodgaan. Waar zijn ze nu? Helemaal weg en niemand praat meer over ze.
[quads id=1]
Ik ben pas 21 jaar. Sorry dat ik jullie lastig val, maar misschien kan iemand me iets positiefs vertellen. Misschien is het geen kanker.

FamilieNieuws Surname arts kanker gezondheid Anoniem bang

Ik weet het niet. FamilieNieuws ik weet niet zo goed meer wat ik moet schrijven. U mag gewoon schrijven dat ik bang ben maar dat ik toch januari naar de dokter ga gaan. Ik hoop dat jullie bezoekers samen met mij hopen dat het wel meevalt. Alvast bedankt.

Gerelateerde verhalen:
–Anoniem – Vrijgezel, zwanger en besmet
Anoniem FamilieNieuws suriname

–Anoniem: ‘Mevrouw, u hebt kanker. En het is uitgezaaid’
anoniem kanker FamilieNieuws Suriname dokter gezondheid

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.