Zorgbaas Darryl N. hoort strafeis van 4 jaar (Nederland)

zorgbaas fraude Nederland FamilieNieuws

Vier jaar cel voor zorgbaas die leefde als popster. Zorgbaas Darryl N., die het leven leefde van een popster, is vandaag veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor fraude.
[quads id=1]

Wel weer in de zorg werken

,,U had een baan, een mooi salaris, maar het was niet genoeg. U wilde meer, meer, meer”, wierp de rechter de Rotterdammer (39) voor de voeten.

Het OM had 4 jaar cel geëist, met een half jaar gevangenisstraf als stok achter de deur. De straf valt dus hoger uit. ,,We rekenen u uw egoïstische gedrag zwaar aan”, aldus de rechter. In tegenstelling tot de eis mag N. als hij vrijkomt wel weer in de zorg werken.

Heeft riant geleefd

N. sluisde als bestuurder van zorginstelling Vivence bijna 1,9 miljoen euro via ingewikkelde constructies naar zichzelf door. ,,U zag Vivence als uw bedrijf, waar u naar believen geld uit kon halen. Van dit geld, dat was bedoeld voor de zwakkeren in de samenleving, heeft u riant geleefd. Tonnen paar jaar stak u in eigen zak. Tonnen die u vervolgens over de balk heeft gesmeten”, vatte de rechter samen. ,,U huurde een woning waar ik niet eens wilde wonen.”
[quads id=1]
De Rotterdammers en zijn vriendin ‘leefden het leven van een popster’, zei de officier van justitie eerder. Beide hadden een eigen Porsche voor de deur, en daarnaast nog meer dure leaseauto’s. Ze maakten luxe vliegreizen, altijd in business class. Shopten bij de duurste winkels, zoals Hermes. En dit alles met geld dat voor de zorg bestemd was. Geen seconde dachten ze na over de gevolgen voor de jonge verstandelijke gehandicapten die onder de hoede waren van het nu failliete Vivence.

Geen eigen bankrekening

Zijn beste vriend dacht dat N. miljonair was. N. liet zijn geld ook graag rollen. Zo gaf hij de kerk een grote gift en nam hij vrienden mee op reis. Zijn vriendin had het meeste plezier van het geld. Volgens de rechter had zij moeten weten dat het geld, dat op haar bankrekening terecht kwam, van een misdrijf afkomstig was. Het was immers wel erg vreemd dat haar vriend veel geld had, maar geen eigen bankrekening. De Rotterdamse krijgt een werkstraf.
[quads id=1]
De accountant die de jaarrekeningen goedkeurde, krijgt een jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij kreeg in 2011 de eerste mail van een kantoormedewerker die het niet vertrouwde, dat er geld werd opgenomen van de rekening van Vivence terwijl er geen facturen of contracten waren. ,,Weet de Raad van Toezicht hier wel van?” was de vraag. Ondanks deze waarschuwing bleef de fraude vele jaren doorlopen.

Creditcards uitleende

Een lid van de Raad van Toezicht werd veroordeeld tot een boete, omdat ook hij niet op de juiste wijze toezicht hield. De broer van de overleden vrouw van N., die creditcards ‘uitleende’ krijgt geen straf, omdat hij niet had kunnen weten dat het geld niet van N. zelf was.
Eerdere berichten:
–Redactie: Darryl N. verdacht van geldverduistering

–Heeft Rotterdammer Darryl N. 1.9 miljoen gestolen?

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.