Video – Meer dan 10% nieuwe HIV gevallen in Suriname

hiv Suriname

Suriname is één van de zeven landen in de regio waar er vorig jaar meer dan 10 procent nieuwe hiv-gevallen zijn bijgekomen. Zo blijkt uit een recent rapport van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, getiteld ‘Hiv-prevention in the spotlight.’
[quads id=1]

Prostituees en transgenders

Drie andere landen die op dezelfde lijst staan zijn Costa Rica, Cuba en Guyana. In onder meer Haïti, Colombia en Trinidad en Tobago was het aantal nieuwe gevallen minder dan 10 procent. Volgens het rapport komt meer dan de helft van de nieuwe registraties voor bij onder andere mannen die omgang hebben met mannen, vrouwelijke prostituees en transgenders.

Tussen 15 en 24 jaar

Haïti is het enige land in het Caribisch Gebied waar er meer nieuwe gevallen zijn geregistreerd onder vrouwen, namelijk 28 procent meer ten opzichte van de mannen. Over het algemeen vormen zowel mannen als vrouwen tussen vijftien en 24 jaar de grootste groep met nieuwe registraties.
[quads id=1]

HIV preventie

Op dit moment biedt, met uitzondering van de Bahama’s, geen enkel land in de regio een compleet pakket of specifieke interventies voor hiv-preventie, zoals voorgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie.

hiv Suriname FamilieNieuws aids

Betere informatie

De landen worden aangespoord om meer aandacht te besteden aan de preventie van deze virale ziekte. Ook kan de verspreiding van informatie over hiv beter.

Wil je toch nog wat meer informatie over HIV? Bekijk dan onderstaande video:

Gerelateerde berichten:
Bekijk onderstaande berichten waarin vrouwen vertellen hoe het is om te leven met HIV:
–Video – 42-jarige Janice Telgt leeft al 17 jaar met HIV – 1 december Wereld Aidsdag
Hiv Suriname Bijlmer FamilieNieuws Aids
–Video – 40-jarige Gloria Summerville is HIV positief. Wereld Aids Dag
HIV AIDS Wereld dag 1 december familienieuws

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.