Video – Slapende vrouw geraakt door rondvliegende kogels (Nederland)

nederland schietpartij FamilieNieuws

Bij een schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht is een 81-jarige vrouw gewond geraakt. Zij lag te slapen en werd door een kogel geraakt in haar been.
[quads id=1]

Zelfs in je eigen bed

De 81-jarige Grada Meekers uit Utrecht werd vannacht geraakt door een verdwaalde kogel terwijl ze lag te slapen in haar bed. Haar man Boudewijn (80) vertelt hoe het echtpaar ontzettend is geschrokken. “Haar been bleef maar bloeden. Het is vreselijk, zelfs in je eigen bed ben je niet meer veilig.”

Vlak bij ons thuis

Boudewijn van der Kroef (80) en Grada Meekers (81) wonen al 45 jaar aan de Portoricodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Ze lagen te slapen toen er iets na middernacht een straat verderop werd geschoten. “Ik schrok wakker van de knallen. Heel snel achter elkaar: ratatatatatatata”, vertelt de geëmotioneerde Boudewijn. “Het was een automatisch geweer. Vlak bij ons huis.”
Kogel door slaapkamerraam

Onder het bloed

Eén van de kogels raakte de slaapkamerraam van Boudewijn en Grada die in diepe slaap waren. Dat veroorzaakte een enorme klap. Boudewijn liep naar het raam om te kijken wat er aan de hand was. Toen Grada wilde opstaan, deed ze een vreselijke ontdekking. “Mijn vrouw zat helemaal onder het bloed. Ze kon haar been ook niet meer goed bewegen.”

nederland schietpartij FamilieNieuws

Al snel drong door wat er is gebeurd. “Grada was geraakt door een kogel vanuit de Japuradreef. In haar bovenbeen zat een grote wond, waar het bloed uitspatte. De kogel was er aan de achterkant uitgekomen.”

De politie deed vannacht onderzoek naar de schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht.
Erg spannend

Boudewijn belde meteen 112. “Omdat Grada aan de bloedverdunners zit, bloedde ze heel erg. Dat was erg spannend. Maar gelukkig wist mijn vrouw rustig te blijven. Ze was zo dapper.”

Weer goed aanspreekbaar

Ambulance en politie waren snel ter plaatse, vervolgt Boudewijn. “Ze hebben mijn vrouw heel goed en vriendelijk behandeld.” Grada ligt nog altijd in het ziekenhuis. “Ze is rustig en weer goed aanspreekbaar. Maar natuurlijk ook erg geschrokken”, vertelt Boudewijn. Langzaam dringt er tot hem door wat er is gebeurd.

“Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de kogel mijn vrouw net iets hoger had geraakt. Daar moet ik echt niet te lang over nadenken.” Een korte stilte valt. Boudewijn vervolgt: “Dat je zelfs niet meer veilig bent in je eigen huis, in je eigen bed. Daar zijn we heel erg van geschrokken. We voelen ons even niet meer veilig in ons eigen huis waar we al zo lang wonen.”
Wond blijft bloeden

Volgens de politie heeft een schutter in de Japuradreef een rijdende auto onder vuur genomen. Twee mannen in de wagen raakten gewond. Een van hen heeft ‘ernstige verwondingen’, zegt de politie. De schutter is in een auto gevlucht. De politie vond meerdere kogelhulzen en is nog druk bezig met het onderzoek. “De recherche houdt ons goed op de hoogte”, zegt Boudewijn. “Vanmiddag komen ze weer langs. Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar gelukkig leeft Grada nog.”

Wanneer Grada weer naar huis mag? “Ze moet nog even in het ziekenhuis blijven omdat het maar niet wil stoppen met bloeden. We hopen dat alles weer goed komt. Ze is een heel sterke vrouw.”

Getuigen gezocht

[quads id=1]
De politie doet sporenonderzoek en spreekt met getuigen. Via Twitter worden mensen die iets hebben gezien of gehoord opgeroepen om zich te melden. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor het schietincident is.

Bekijk hier de video erover:

Bron: RTL Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.