Moeder kiest tegen het advies van de artsen NIET voor abortus (buitenland)

baby Suriname

De Britse moeder, Hayley Martin (30) zet de geboorte van haar baby door, ondanks het advies van artsen om dat niet te doen.
[quads id=1]

Zeldzame genetische ziekte

Het kindje lijdt aan een zeldzame genetische ziekte, waardoor het kort na de bevalling zal overlijden. Maar moeder Hayley wil samen met haar man Scott dat de organen van hun kindje gebruikt worden om andere kinderen te redden.

Drie gezonde kinderen

Ons kind gaat dood ongeacht wat, maar als we iemand anders kunnen proberen te helpen, is het allemaal de moeite waard. Hayley Martin, moeder van drie gezonde kinderen, weet al sinds de vijfde maand van haar zwangerschap dat het meisje in haar buik het niet zal redden. Een scan toonde aan dat de ongeboren baby aan het Syndroom van Potter leidt. Het kindje heeft geen nieren en onderontwikkelde longen. Daardoor overlijdt het voor of kort na de geboorte. De dokteren raadden het koppel aan om de zwangerschap stop te zetten, omdat ze vreesden dat de ervaring te traumatisch zou zijn.

baby abortus FamilieNieuws buitenland

Toch te voldragen

Ondanks die waarschuwing heeft het koppel besloten om de baby toch te voldragen. Zo kunnen de organen van het kindje, dat ze de naam Ava-Joy hebben gegeven, gebruikt worden om andere kinderen te redden. ,,Ons kind gaat dood ongeacht wat, maar als we iemand anders kunnen proberen te helpen met het verdriet waar we doorheen gaan, is het allemaal de moeite waard”, zegt Hayley tegen Britse media. ,,Een deel van haar zal verder leven, ze zal niet helemaal weg zijn. Ze zal in iemand anders verder leven.”

Feliciteren mij met mijn bolle buik

Hayley zegt dat de beslissing haar helpt om het verdriet te verwerken, maar het is niet gemakkelijk. De zwangerschap lijkt normaal en ze kan haar dochtertje voelen bewegen in haar buik. ,,Ik heb een vaste uitleg klaar voor wanneer mensen informeren naar mijn zwangerschap, maar dat maakt het er niet makkelijker op. Als mensen mij feliciteren met mijn bolle buik, heb ik het heel zwaar. Maar ik ben vastbesloten om iets positiefs te halen uit deze pijnlijke ervaring.”

Eén seconde

Om een geschikte donor te zijn, moet de baby minstens 2,5 kg wegen. Als dat lukt, kunnen de hartkleppen, levercellen en de pancreas van Ava-Joy aan andere zieke kinderen worden geschonken.
[quads id=1]
Hayley is 25 januari uitgerekend, maar waarschijnlijk worden de weeën vlak voor Kerstmis opgewekt, zodat het kindje niet dood wordt geboren. De artsen hopen dat Ava-Joy niet overlijdt tijdens de bevalling, zodat het stel uit East Yorkshire op zijn minst even een momentje met hun dochter kunnen hebben terwijl ze nog in leven is. ,,Zelfs al krijg ik maar één seconde, dat moment kunnen ze nooit meer van mij afnemen.”

Bekijk hier de video erover:

Gerelateerde verhalen:
–Anoniem – Ik ben 20 weken zwanger en mijn man wil een abortus
Zwanger abortus anoniem Suriname Nederland FamilieNieuws advies

-Column – Abortus: Keuzevrijheid, kindermoord of zelfmoord?

Abortus Voorbeeld foto van Sarah Elliott

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.