Leraar verdacht van intiem misbruik 13-jarige leerlinge (Nederland)

politie Suriname

Een 40-jarige docent van het Terra College in Assen staat morgen voor de rechter op verdenking van het intiem misbruiken van een 13-jarige leerlinge.

Op een afgelegen plaats

De man zette het meisje aan tot het maken van naaktfoto’s en intieme filmpjes van zichzelf. Die beelden bewaarde hij. Ook stuurde hij haar filmpjes waarop intieme handelingen te zien zijn. Op zijn aandringen ontmoetten de twee elkaar op een afgelegen plek in de buurt van Assen.

Ontblote bovenlijven

Hij zou daar ontuchtige handelingen met haar hebben gepleegd, en maakte foto’s van hun ontblote bovenlijven. Het contact duurde van begin juni tot eind augustus dit jaar, stelt het Openbaar Ministerie.

De ouders van het meisje trokken eind augustus bij de school aan de bel. De politie onderzocht de zaak en concludeerde dat de leerling het enige slachtoffer van de verdachte was. De docent, die vier jaar op de vmbo-school werkte, nam zelf ontslag. De school zegt geschokt te zijn. ,,We leven mee met de leerling en haar ouders”, zegt woordvoerder Trijnie van Wijk.

Wil meer openheid

Ouders en personeel van de school zijn pas afgelopen week ingelicht over de affaire. Dat dat nu pas gebeurt, is op verzoek van de ouders en het meisje, zegt Van Wijk. ,,Zij verzochten ons er niet over te communiceren. Naarmate de tijd vorderde, kreeg het meisje het er moeilijk mee. Ze kijkt er nu anders tegenaan en wil meer openheid. Daarom hebben we nu alle leerlingen, ouders en het personeel ingelicht.”

school leraar mibruik Nederland FamilieNieuws

Kwetsbare minderjarige

Van Wijk is terughoudend over de zaak in verband met de privacy van de leerling en omdat de zaak nog onder de rechter ligt. Morgen dient de rechtszaak tegen de verdachte die vastzit in de gevangenis in Almelo. Hij wordt onder meer verdacht van intiem misbruik en van het misbruiken van een kwetsbare minderjarige die aan zijn zorg was toevertrouwd.

Dit soort digitaal kinderlokken wordt wel grooming genoemd. Volwassenen leggen contact met een minderjarige om intiem misbruik te plegen of intieme afbeeldingen te maken.
Gerelateerde berichten:
–Redactie: 7 leerkrachten ontslagen voor misbruik leerlingen
ontslag minister Suriname Familienieuws

–Anoniem – Ik heb een relatie met een leerkracht en zij wil me dumpen
vrouwen Anoniem FamilieNieuws Suriname Nickerie

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.