Anoniem – Mijn dochter van 14 heeft een abortus gedaan

dochter Suriname anoniem prive verhalen FamilieNieuws abortus

 

Ik schrijf dit omdat ik een bezorgde moeder ben. Ik heb dringend advies nodig. Hopelijk zijn er moeders die mij kunnen helpen met advies.
[quads id=1]

Met hem getrouwd

Ik ben Nieta. De situatie waarin ik zit is zo ernstig dat ik denk dat ik alles ga verliezen. Ik weet bij God niet hoe ik dit probleem aan moet pakken. Ik ben een moeder van 53 jaar. Ik heb een oudere dochter van 30 en een zoon van 32. Dan heb ik een nakomeling gekregen van een nieuwe man. Ik ben met hem ook getrouwd.

We leven gelukkig. Geen problemen hebben we samen behalve kleine dingen soms die in elk huwelijk voorkomen. Ik heb ook geen problemen met mijn twee oudste kinderen. Ze zijn al uit huis en hebben hun eigen leven. Mijn jongste dochter Cindy geeft me kopzorgen. Ik weet dat ze een vriend heeft. Sinds ze 13 jaar was. Een jongen uit de buurt. Ik heb het haar vader niet gezegd want hij gaat het niet goedkeuren. Hij gaat mij kwalijk nemen dat ik niet goed naar zijn kind kijk.
[quads id=1]

Zwanger van haar eerste

Ik heeft me al een keertje gezegd dat ik meer mijn best heb gedaan bij mijn oudste dochter. Maar de tijden waren toen anders. Chantal, mijn oudste dochter, is nooit bij me gekomen met: ik heb een vriend. Ze kreeg toen ze 22 of zoiets was een relatie met een heer en daar woont ze nu mee samen. Zwanger van haar eerste kindje. Ik ben zeer trots. Hetzelfde met mijn zoon. Geen problemen hoor.

De tijden nu zijn anders. Meisjes hebben sneller een vriend. Niet alleen mijn kind, maar al haar vriendinnen. Ik zie ze in de auto met jongens. Ze staan op de hoek met jongens. Sommige hebben zelfs al kinderen. Ik was altijd zo blij dat mijn kind niet met der vriend naar bed ging. Dat zei ze me ook: ‘Mama née hoor. Die dingen doe ik niet.’ Plus de laatste maanden was ze zo rustig en stil. Ik dacht dat ze verstandiger was geworden.

Nooit meer ongesteld

Ik ben dus vreselijk geschrokken toen ik van haar zus hoorde dat ze een abortus heeft laten plegen. Ze heeft het aan haar zus verteld. Ze was bang want na die abortus, 6 maanden geleden, is ze nooit meer ongesteld geworden. Dus ze wilde met der zus naar de dokter. Ze zijn geweest en ze gaan het verder onderzoeken.

zwanger abortus Suriname anoniem prive verhalen FamilieNieuws abortus

Mijn oudste dochter heeft me alles verteld gisteren. Ik denk nu aan niets anders. Hoe kan ik dit aan mijn man vertellen? Ik heb Cindy zelf nog niet aangesproken. Ik heb haar wel gezien. Ze is veranderd. Het valt me nu op. Ze was altijd zo flink en stoer. Maar nu gaat ze bijna niet op straat en is meer op haar kamer. Ik dacht al dat er iets met haar was. Maar dit had ik nooit verwacht. Het is ook een trauma voor haar. Ze doet alsof ze al groot is maar ze is veel te jong voor deze problemen. Ik ben bang dat ze depressief kan raken. Mijn oudste dochter is ook bang daarvoor. Ze gaat morgen met haar naar een arts om te praten. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil het ook niet erger maken door boos te gaan worden.
[quads id=1]

Depressiever maken

Die jongen ziet ze nog wel zegt Chantal maar veel minder want ze gaat bijna niet weg. Uit school komt ze gelijk naar huis. Mijn oudste dochter zegt dat ik met haar moet praten. Samen met der vader maar hoe dan? Ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen. Ik ben ook vreselijk boos. Boos omdat ze dat kind heeft weggehaald. Teleurgesteld omdat ze met een jongen heeft geslapen. Zonder bescherming. Ook teleurgesteld dat ze niet met me is komen praten. Ik kon der helpen. Misschien heeft die abortus haar nu beschadigd. Maar dit kan haar nog depressiever maken.

Ik kan mijn man dit allemaal niet vertellen. Hij gaat zegen dat alles mijn schuld is. Hij gaat haar willen slaan. Plus hij gaat naar die jongen zijn ouders gaan om ze uit te schelden. Mijn man is moeilijk als het om zijn dochter gaat. Hij is emotioneel. Wordt snel boos om dit soort dingen. Het gaat een extra stress zijn voor Cindy.

Liever zeg ik hem niets toch

Maar ik als moeder moet haar wel bijstaan. Wat moet ik doen lieve mensen. Ik ben moeder, ik ben vrouw. Ik had niet gedacht dat ik ooit in zo een probleem zou zitten. Een dochter van 14 die al omgang heeft met jongens en een abortus heeft gedaan. Misschien kan ze zelfs nooit meer kinderen krijgen. Ben ik echt zo een slechte moeder die dit niet had kunnen zien? Mijn man gaat echt willen scheiden om dit, ik weet het zeker. Liever zeg ik hem niets, toch?

Kunnen jullie mij aub helpen?

Gerelateerde verhalen:
-Anoniem – Mijn dochter zegt dat papa haar heeft ‘aangeraakt’

-Anoniem: Mijn 13-jarige dochter slaapt stiekem met haar vriend

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.