29-jarige pandit opgesloten wegens intiem misbuik

pandit Suriname Misbruik vrouw FamilieNieuws

De 29-jarige pandit B. is momenteel ingesloten door de politie op verdenking van intiem misbruik. Hij wordt ervan beschuldigd een 50-jarige vrouw te hebben misbruikt onder bedreiging met een mes.
[quads id=1]

Met een mis te misbruiken

Die twee zouden reeds geruime tijd een relatie met elkaar hebben. Op een gegeven moment beëindigde zij de relatie. Op uitnodiging van de pandit ging zij naar een locatie om zaken te bespreken aangaande de relatie. Hier heeft de pandit misbruik van de situatie gemaakt door de vrouw onder bedreiging met een mes te misbruiken.

Aangifte bij de politie

De vrouw deed hierna aangifte bij de politie waarna de pandit werd aangehouden en ingesloten.
De pandit zou op regelmatige basis diensten verzorgen in een Sanatan Dharm-mandir in het district Saramacca. Hij is niet in dit district woonachtig.

Enkele bewoners uitten hun ergernis over deze kwestie tegenover Dagblad Suriname. ‘Het imago van de Sanatan Dharm gaat ten onder. Hoe gaan we respect kunnen opbrengen voor de pandits. Zij zijn geen voorbeeldfiguren’, luiden enkele van de zorgpunten van de bewoners.
[quads id=1]

Bemiddelen in de zaak

Volgens informatie van Dagblad Suriname heeft een medewerker van het kabinet van de vicepresident getracht om te bemiddelen in deze zedenzaak. Deze moest naar het slachtoffer om te bemiddelen in deze zaak.
pandit Suriname Misbruik vrouw FamilieNieuws

Schriftelijk beklag

De priesterraad van de Sanatan Dharm Maha Sabha is niet op de hoogte van het voorval. Volgens het huishoudelijk reglement van deze organisatie dient eerst schriftelijk een klacht ingediend te worden tegen de pandit, waarna er maatregelen getroffen zullen worden door de tuchtcommissie. Het indienen van het schriftelijk beklag kan door elke burger geschieden.
De voorzitter van Sanatan Dharm Maha Sabha was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat

Gerelateerde berichten:
–16-jarige zwangere doet aangifte van intiem misbruik

–23- jarige Edgard heeft vermoedelijk heel veel vrouwen intiem misbruikt
Misbruik vrouwen Suriname Familienieuws oproep politie

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.