Video – Verwarde man neergeschoten op Schiphol

schietpartij politie schiphol Nederland FamilieNieuws

Op de luchthaven Schiphol is vrijdag een man neergeschoten door de Marechaussee. Dit gebeurde nadat hij leden van de Marechaussee bedreigde met een mes.
[quads id=1]
Het gaat om een 29-jarige man uit Den Haag. De man was een bekende van de Marechaussee, omdat hij vaker is opgepakt wegens geweldsincidenten op Schiphol. Schiphol Plaza werd door de veiligheidsdiensten ontruimd. De man is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. Het is nog onduidelijk wat zijn motieven waren.

Verward persoon

Het incident vond plaats in een kantoor van de Marechaussee, waar de man met een mes naar binnen liep. Een woordvoerder van de Marechaussee zegt ervan uit te gaan dat het om een “verward” persoon gaat. De man is in zijn been geschoten, en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Er reden enige tijd geen treinen van en naar Schiphol na het incident. Het vliegverkeer heeft geen hinder van het incident ondervonden.
[quads id=1]

Brancard

Een ooggetuige die op het moment van de schietpartij met een bus bij Schiphol aankwam vertelt aan NU.nl dat het buiten Schiphol Plaza helemaal vol met mensen stond. “Mensen die met de trein aankwamen mochten er wel uit, maar werden ook meteen gehaast naar buiten geleid.”

‘Alsof een ladder viel’

Ook Pierre Diep zat bij de Burger King, toen de schoten klonken. “Het klonk alsof er een ladder viel. Maar toen hoorden we nog meer schoten. We gingen achter een schot zitten en zijn toen heel snel weggerend.”

Niemand had op dat moment enig idee wat er aan de hand “Het enige wat je hoort zijn schoten. Vervolgens ontdek je dat pas wanneer eerste nieuwsberichten naar buiten komen, dat er een man met een mes rondliep.”

Toen keerde de rust wat terug, al waren nog veel mensen in paniek aan het bellen, vertelt Pierre. Wegkomen lukte niet snel, bussen waren gelijk vol.

Met dochtertje

Pascalle Broer zat met haar dochtertje bij de Burger King. Zij hoorden de schoten alleen. “Eerst dacht ik wat is hier aan de hand? Maar toen er daarna opnieuw geschoten werd was het duidelijk foute boel en renden we met honderden mensen tegelijk naar de uitgang. Behoorlijk bizar. We buitelden niet over elkaar heen, want het is er behoorlijk ruim, maar bizar is het wel.”

Dat ze de schoten alleen hoorde, scheelde wel, met name voor haar 7-jarige dochter Robin. Ze waren op weg naar Disney On Ice in Rotterdam en vervolgden hun reis na afloop toch gewoon. Robin was wel onder de indruk, maar toch ook weer niet zo veel dat ze niet meer verder konden.
Bekijk hier de video:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.