Gaby del Prado: ‘Ik mag van mijn advocaat met niemand praten’

reisbureau Nederland Suriname vakantie FamilieNieuws

“Het ligt aan de reizigers zelf. Voor een paar tientjes minder hebben zij zich laten oplichten.” Zo reageert SLM-directeur Robbi Lachmising op het probleem dat voor minimaal 65 personen in Nederland is ontstaan.
[quads id=1]

woensdag terugkomen

Ze hadden voor een ticket naar Suriname betaald bij reisbureau Fly-Su.nl aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuid-Oost. Mensen die maandag naar het reisbureau gingen om hun ticket op te halen werden door eigenaar Gaby del Prado gevraagd woensdag terug te komen. Woensdag kwamen ze letterlijk voor een gesloten deur te staan en werden geconfronteerd met een handgeschreven mededeling dat de zaak failliet is. Hierdoor kan ze geen tickets uitschrijven en ook het betaalde geld niet teruggeven.

Geen onderscheiding gekregen

Lachmisingh zegt verder dat Fly-Su.nl geen agent van SLM is. Het bedrijf maakt wel boekingen via het door SLM erkende reisbureau Fly Partner. Op Facebook is Del Prado te zien met een SLM-award Salesagent of the Year. Lachmising zegt dat niet haar reisbureau de onderscheiding heeft gekregen, maar Fly Partner. Hij zegt dat personen die geboekt hadden via dit reisbureau normaal vertrekken. Het gaat om ongeveer 75 reizigers, van wie een deel al in Suriname is.
[quads id=1]

Gedupeerde klanten

Lachmising benadrukt dat SLM een niet erkend reisbureau niet kan verbieden om SLM-tickets te verkopen. Het is de Nederlandse overheid die geen toestemming moet geven aan dit soort bedrijven om te opereren. Intussen heeft Del Prado via sociale media excuses aangeboden aan gedupeerde klanten.

fly su Suriname Amsterdam reisbureau oplichting FamilieNieuws

“Ik begrijp jullie verdriet, boosheid en teleurstelling in mij, maar ik ben geen oplichtster. Ik mag van mijn advocaat met niemand praten, binnenkort wordt er een curator aangewezen die mijn zaken gaat behartigen.”

Mevrouw Gaby zou een ‘logische’ verklaring hebben voor dit alles:

Let op: Bron kunnen we niet vermelden dus het kan ook een valse foto zijn.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.