Leerkracht mishandelende leerling niet afgeschreven van LBO-school

mishandeling leerkracht

Vechtgrage lbo-leerling naar andere school. De leerling van een lbo-A school in Paramaribo die een leerkracht heeft mishandeld en de leerling die het geval heeft gefilmd zijn niet afgeschreven, maar op andere lbo-scholen geplaatst.
[quads id=1]

Leerlingen begeleid worden

Dit zei onderwijsminister Robert Peneux maandag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). (Zie video) Het filmpje was op Facebook te zien en heeft voor opschudding gezorgd in de samenleving. Peneux voerde aan dat het besluit van de overplaatsing onder voorwaarde is dat de leerlingen begeleid worden door de afdeling Begeleiding van het ministerie.

Schoolmaatschappelijke werkers

Inmiddels heeft de Stichting Motiva zich aangediend om de leerling van de vechtpartij te begeleiden. “Het ministerie is doende de scholen te voorzien van schoolmaatschappelijke werkers. Ook is Minowc samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken bezig te werken aan een profiel. Afgestudeerden van de opleiding Pedagogiek zullen hier ingezet worden”, stelde de minister.

mishandeling leerkracht leerling Suriname Paramaribo FamilieNieuws school Peneux minister

Precies aangeeft wanneer

Hij benadrukte dat eerst het profiel en de salarissen in orde moeten zijn alvorens de maatschappelijke werkers kunnen worden ingezet. NDP-parlementariër Rossellie Cotino is ingenomen met het besluit om de leerlingen niet af te schrijven. Zij ziet graag dat de bewindsman ook aangeeft wanneer precies de maatschappelijke werkers actief zullen zijn.
[quads id=1]
Bekijk hier de uitspraak van de minister. Start 30:20:

Eerdere berichten:
Video – Leerling die leraar mishandelde wordt mogelijk afgeschreven

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.