Video – Baby geboren met hart buiten lichaam

gbren hart ziekenhuis FamiieNieuws Engeland


Klein mirakel: baby overleeft geboorte met hart buiten lichaam.
[quads id=1]

Buiten haar lichaam

Vanellope Hope Wilkins – zo is de baby intussen gedoopt – had eigenlijk op kerstavond ter wereld moeten komen, maar al snel werd duidelijk dat ze dat niet zou halen. Tijdens de scan van negen weken merkten de artsen op dat het meisje niet helemaal groeide zoals zou moeten. Een deel van haar organen, waaronder haar hart, ontwikkelde zich buiten haar lichaam.

gbren hart ziekenhuis FamiieNieuws Engeland
De afwijking waarbij het hart zich buiten het lichaam bevindt, heet ectopia cordis en is zeer zeldzaam: vijf tot acht baby’s op een miljoen wordt hiermee geboren. Deze kinderen hebben ook slechts 10 procent kans om de geboorte en de daaropvolgende hersteloperaties te overleven, omdat ze vaak ook bijkomende afwijkingen hebben.
[quads id=1]

“Ik was helemaal in paniek tijdens de bevalling”, aldus Naomi. ,,Ik was bang dat ik haar niet zou kunnen zien of horen. Maar toen ze ter wereld kwam, was ze al aan het huilen en was ik zo opgelucht.” Ook papa Dean kon meteen vaststellen dat zijn dochter een vechter is. ,,De dokters wisten niet zeker of ze wel zou kunnen ademen. Maar na twintig minuten was ze nog aan het krijsen.”

De keizersnede op 22 november was zeer zwaar en cruciaal. Net na de geboorte werd de baby geopereerd om de organen terug in haar lichaam te plaatsen. Naomi Findlay en Dean Wilkins hebben de laatste weken voornamelijk in angst doorgebracht.

Die het gehaald heeft

Maar nu kunnen ze het eindelijk van de daken schreeuwen: hun pasgeboren dochtertje heeft een uiterst zeldzame en meestal dodelijke afwijking overleefd, waardoor ze ter wereld kwam met haar hart aan de buitenkant van haar lichaam. Ze is daarmee de eerste baby in het Verenigd Koninkrijk die het gehaald heeft

Bekijk hier de video. Let op beelden kunnen zeer heftig overkomen:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.