Wie is natuurgenezer en ‘medicijnen man’ Roepnarain “Moenna” Bhagwat?

Suriname Onderscheiding Sarramacca Surinamers FamilieNieuws Bouterse

De natuurgenezer Roepnarain “Moenna” Bhagwat uit Saramacca kreeg vorige week door president Bouterse de onderscheiding van Commandeur in de Ere-orde van de Gele Ster.

Maken van kruidenextracten

President Bouterse haalde aan dat patiënten die zijn opgegeven door de Westerse geneeskunde naar Bhagwat gestuurd worden voor genezing. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Bhagwat mee dat hij zich sedert 2003 bezighoudt met het genezen van patiënten op de traditionele wijze middels het maken van kruidenextracten. Behalve tumoren geneest hij ook epileptische aanvallen, hernia, jicht, reumatiek, hepatitis B en nieraandoeningen.

Dankzij dokter de Bye

Hij spreekt zijn dank uit aan het adres van het staatshoofd, maar in het bijzonder is hij de chirurg John de Bye bijzonder erkentelijk voor deze behaalde mijlpaal. Het is bijkans 8 jaren dat hij nauwe contact onderhoudt met deze medische specialist. ‘Dankzij dokter De Bye ben ik zo ver gekomen.’

Suriname Onderscheiding Sarramacca Surinamers FamilieNieuws Bouterse
Foto van DeBoodschap
8 jaren gewerkt

Bhagwat is op Calcutta, Saramacca, woonachtig. Veel personen kunnen het zich niet permitteren om deze lange afstand af te leggen. Chirurg De Bye had hem een ruimte beschikbaar gesteld op zijn poli in het ‘s Lands Hospitaal. Twee keren per week kwam hij op de poli waar hij volgens eerder gemaakte afspraken medicijnen bracht voor zijn patiënten. Op deze wijze heeft hij zeker 8 jaren gewerkt.

2 keren per week

Maar in februari van dit jaar werd een eind hieraan gebracht door de nieuwe leiding van het hospitaal. De Bye die heel begaan is met het lot van de zieke patiënt, bood toen een ruimte ter beschikking in zijn woning te Paramaribo-Noord. Op deze locatie gaat Bhagwat 2 keren per week, namelijk op de maandag en donderdag, zijn diensten aanbieden.

Al in de stad

Volgens afspraak neemt hij medicijnen mee voor zijn patiënten om hen tegemoet te komen. Tegen half vier in de ochtend staat hij op. Tegen half vijf in de ochtend rijdt hij vanuit Saramacca naar Paramaribo-Noord om vroeg aanwezig te zijn op zijn locatie. ‘Tussen kwart over zes tot half zeven ben ik al in de stad. Veel patiënten komen hun medicijnen heel vroeg nemen.

Wilt u contact met hem maken? Bekijk onderstaande foto voor contact gegevens:
Suriname Onderscheiding Sarramacca Surinamers FamilieNieuws Bouterse

Bronvermelding: Asha Gayadien- Bhagwat
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.