Baby met zeldzaam ‘zeemeerminsyndroom’ geboren (buitenland)

zeemeermin baby geboren India FamilieNieuws

In India is afgelopen week een baby geboren met het zeemeerminsyndroom, een zeer zeldzame aandoening. Het kindje, waarvan het geslacht onmogelijk te bepalen was, overleed amper vier uur na de geboorte.
[quads id=1]

Benen aan elkaar vergroeid

Muskura Bibi, een vrouw van 23 jaar oud, was deze week naar het ziekenhuis van Kolkata (in het oosten van India) gegaan toen ze de eerste weeën voelde. Toen het kindje ter wereld kwam, waren alle dokters verbaasd. De baby leed aan sirenomelia, ook wel het zeemeerminsyndroom genoemd. De onderste ledematen worden dan niet volledig gevormd en de benen zijn met elkaar vergroeid in een soort van vissenstaart.

Het fenomeen is uiterst zeldzaam: er wordt geschat dat één op 60.000 à 100.000 baby’s ermee geboren wordt. De oorzaak is niet bekend, al weten dokters wel dat het te maken heeft met een slechte bloedtoevoer naar de onderste ledematen van de baby. Sommigen speculeren dat het risico verhoogd wordt door zwangerschapsdiabetes, maar dat is niet bewezen.
[quads id=1]

Zeer arm koppel

Volgens dokter Sudip Saha, die de moeder behandelde, ligt het in dit geval aan een slecht voedingspatroon van de moeder. ,,Het gaat om een zeer arm koppel, die zich geen scans en medicatie konden veroorloven. Daarom wisten ze ook niet dat het kindje misvormd was”, zegt hij tegen de Britse krant Daily Mail.

Problemen met ontwikkeling

Sirenomelia is zeer dodelijk. De meeste patiëntjes worden dood geboren en als ze levend ter wereld komen, leven ze vaak maar een paar minuten. Niet alleen de ledematen zijn misvormd, er zijn vaak ook problemen met de ontwikkeling van de nieren en de blaas.

ZEEMEERMIN BABY iNDIA GEBOREN fAMILIEnIEUWS

Er bestaan wel enkele gevallen waarbij kinderen langer leefden. Een van de bekendste is Tiffany Yorks uit Florida, die in het jaar naar haar geboorte succesvol onder het mes ging en zo weer twee benen kreeg. Haar gezondheid bleef echter zwak en ze stierf vorig jaar op 27-jarige leeftijd. (bekijk hier haar video waarin ze antwoord geeft op een aantal vreemde vragen)  Ook de beentjes van Shiloh Pepin uit Maine konden succesvol gescheiden worden, maar het meisje stierf in 2009 op 10-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

Dus succesvol

Milagros Cerrón uit Peru is nu de nog enige levende persoon ter wereld met de aandoening. Ze werd in 2004 geboren met het syndroom en de vele operaties blijken tot dusver succesvol.
Bekijk hier de video over de baby:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.