Moeten politieagenten zichzelf beter kleden?

politie agent Suriname FamilieNieuws

Een politieagent in tenue met daaronder gympies in plaats van een zwarte veiligheidsschoen, of in een versleten uniform: dat is het trieste beeld van sommige leden van het Korps Politie Suriname. Wie niet voldoet aan de kledingvoorschriften gaat op rapport.
[quads id=1]

Geluk aan je zijde hebben

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Raoul Hellings, zegt dat zijn leden al zes jaar geen kleding en schoeisel krijgen. Leden moeten hun uitrusting zelf betalen. “Het gaat onder dit bestuur niet gebeuren dat leden in hun eigen zak gaan. Wij zullen niemand verplichten dit te doen.” De vakbondsleider zegt dat de leiding bij tijd en wijle uitrusting verstrekt aan leden die bijvoorbeeld aan een defilé of parade meedoen. “Het lijkt erop alsof de attributen dan alleen beschikbaar zijn, of je moet het geluk aan je zijde hebben.”

politie agent Suriname FamilieNieuws
Op gympies de dienst kloppen in plaats van op schoeisel dat hoort bij het politieuniform is de laatste tijd een vaker voorkomend verschijnsel.
Op de hoogte van de problemen

Ook hekelt Hellings het dat politieagenten pas schoeisel krijgen als ze het oude paar hebben ingeleverd. Hij vermoedt dat de oude schoenen worden gerepareerd om deze vervolgens aan rekruten te geven. Hoewel de kwestie van de uitrusting is aangekaart als onderdeel van tal van problemen heeft de bond nog geen verandering gemerkt. Onderwaardering, demotivatie en slechte arbeidsomstandigheden, zijn enkele problemen die Hellings opsomt. Hij zegt dat de korpsleiding op de hoogte is van de problemen.
[quads id=1]

Wel zelf betalen

“Er wordt niet adequaat gereageerd en er wordt gezegd dat er een oplossing komt, maar intussen zit dit bondsbestuur al anderhalf jaar aan.” In de beschikking van elke politieman die in dienst treedt, staat een vast bedrag voor aanschaf van attributen. Wie er geen gebruik van maakt kan bij zijn pensionering het volledige bedrag krijgen of bij gebruik van een deel het restant. “Als het bedrag volledig zou zijn besteed en de politieman moet nieuwe attributen aanschaffen, dan moet hij wel zelf betalen. Het is een verplichting van de werkgever om de politie te kleden.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.