Man overleden na bootongeluk op de Suriname rivier

Tijdmeter overleden bootongeluk Surinamerivier Familienieuws

De 58-jarige Harry Tijdmeter is op maandag 11 december in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Hij zat in een toerboot die op zaterdag 9 december in aanvaring kwam met en een SK vissersboot op de Suriname rivier.
[quads id=1]

Kleine tourboot

De Maritieme politie die omstreeks 11.45 uur op diezelfde dag bezig was met reguliere controle werkzaamheden, werd ter hoogte van de Cleviasluis door opvarenden van een SK vissersboot in kennis gesteld van een aanvaring die had plaatsgevonden tussen een kleine toerboot en een SK vissersboot.

In aanvaring met ekaar

Bij een ingesteld onderzoek ter plaatse door de maritieme politie is gebleken dat de bestuurder van de toerboot uit de richting van Leonsberg kwam richting de Plattebrug. De SK boot voer vanuit tegengestelde richting. Ter hoogte van de Cleviasluis kwamen beide boten door tot nog toe onbekende redenen in aanvaring met elkaar.

Uit het water gehaald

In de SK boot zaten er vijf opvarenden en in de toerboot zes. Door de aanvaring raakten drie manspersonen van de toerboot gewond. Deze slachtoffers zijn na uit het water te zijn gehaald per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Harry Tijdmeter werd ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting, waar hij op maandag 11 december de geest begaf. De twee andere slachtoffers Anthony A. (29) en de 21-jarige Rouwe A. zijn na medische behandeling heengezonden.
[quads id=1]

Uitgevoerd door de politie

De SK veerboot vertoont geen zichtbare schade, terwijl de toerboot aanzienlijk is beschadigd aan de voorzijde en dak. Het onderzoek in deze zaak wordt uitgevoerd door de Politie van Geyersvlijt in samenwerking met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).
Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.