Update: 10-jarige slachtoffer ernstig gewond geraakt

poema Suriname

Update van DWT:

De tienjarige Koisie Koedemoesoe uit het dorp Guyaba aan de Boven-Surinamerivier is zaterdagochtend aangevallen door een jaguar. De jongen heeft ernstige klauwwonden opgelopen in het gelaat. Schokkende foto’s hiervan circuleren op sociale media.


De jongen is in opdracht van de lokale ressortarts onmiddellijk overgebracht naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een gezondheidsassistent van de Medische Zending-poli was per boot meegereisd tot aan Pokigron. Vanaf daar is het slachtoffer per ambulance verder afgevoerd. Bestuursopzichter Malije Banai heeft het ongeluk telefonisch gerapporteerd aan het districtscommissariaat van Sipaliwini. Banai zegt een dergelijk voorval voor het eerst te hebben meegemaakt. Ook ouderen van het dorp hebben hem verteld dat het de eerste keer is dat iemand is aangevallen door een tijger.


De jongen en familileden bevonden zich op een kostgrond nabij Guyaba. De moeder hoorde de jongen gillen en rende erop af. Daar aangekomen kon ze haar ogen niet geloven. Ze is heel erg geschrokken en viel de jaguar aan met de houwer die ze in haar hand had. Het beest vluchtte het bos in en met behulp van familieleden is de jongen gebracht naar het dorp. Hij krijgt vandaag ziekenhuisbezoek van onder andere jeugdparlementariër Sersinio Adaba van Sipaliwini.


10-jarige jongen aangevallen door vermoedelijk een jaguar. Het personeel van de Spoedeisende Hulp werd in de nacht van zaterdag op zondag 10 december geconfronteerd met een incident, waarbij een jongen ernstige letsels aan zijn gelaat heeft opgelopen.

Kostgrond

Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer op een kostgrond te Gujaba was. Op een gegeven moment werd hij aangevallen door een katachtig dier. Als gevolg van de aanval liep het slachtoffer diepe verwondingen op aan zijn gezicht.

Buiten levensgevaar

Vermoed wordt dat het om een jaguar gaat. De artsen hebben medische hulp gediend aan het slachtoffer. De jongen verkeert buiten levensgevaar.


Bekijk hieronder de binnengekomen foto. Let op het kan zeer schokkend overkomen:
Foto 1 slachtoffer

Bron: DBS