Video – Over de herdenkingsdienst van de december moorden

Hira december moorden Familienieuws Starnieuws Baboeram Suriname Paramaribo Kathedraal

Arthur Baboeram, zijn zus en broers zijn niet te spreken over dat hun broer Dew Baboeram (Sandew Hira), die bij hen bekend is als René.
[quads id=1]

Hoog in het vaandel

Arthur Baboeram, die namens de nabestaanden het woord voerde vrijdagavond tijdens de herdenkingsdienst in de Kathedrale Basiliek, zei dat het een leugen is dat hun vermoorde broer John met een coup bezig was. Zij nemen hun broer René deze uitspraak bijzonder kwalijk en hebben daarover ook in november een verklaring uitgegeven. John Baboeram was een gerespecteerd advocaat die mensenrechten hoog in het vaandel had, benadrukte Arthur.

De echte waarheid

De zus en broers Baboeram stellen dat met de uitspraken niet hen pijn wordt gedaan, maar ook de nagedachtenis van hun ouders wordt bezoedeld. “Ik zal afsluiten met een opmerking van mijn broertje Joy. Uiteindelijk zal ook René op enig moment weer oog in oog staan met onze ouders en onze oudste broer, en zal hij hun waarheid aan hen moeten vertellen. Dat wordt pas het moment van de echte waarheid,” zei Arthur Baboeram die vertelde over het leed dat het gezin heeft meegemaakt met de moord op John Baboeram.
[quads id=1]
 Hira december moorden Familienieuws Starnieuws Baboeram Suriname Paramaribo Kathedraal

Sandew Hira om een reactie gevraagd na de herdenkingsdienst die hij ook bijwoonde, gaf aan blij te zijn dat de discussie met hem wordt aangegaan. “Het is duidelijk dat tijdens de dienst een aantal bijdragen gericht was tegen het proces dat ik op gang heb gebracht. Natuurlijk verschillen wij van mening. Pater Toon ging in op het begrip politiek geweld en dat vind ik een belangrijk winstpunt, ook al hebben wij meningsverschillen. Maar hij pakt de discussie wel op. Mijn broer heeft natuurlijk vertolkt het verdriet van de familie en heeft het op een goede manier gedaan. Ik ben ook blij dat hij pleit voor waarheidsvinding. Ik heb onderzoek gedaan de afgelopen jaren. Ik hoop dat dat onderzoek ook wordt meegenomen in waarheidsvinding,” zegt Hira. Hij heeft geen moeite met uitspraken van zijn broer. Het is zijn goed recht, net zoals hij ook zijn eigen mening en emoties heeft.

Verschillen van mening

[quads id=1]
Op de vraag hoe hij reageert op voor leugenaar te worden uitgemaakt, antwoordt Hira dat het om een moeilijk traject gaat, een ‘hebi’ van 35 jaar. “Het onmogelijk om zoiets op te lossen, zonder dat er emoties vloeien. Mensen gaan gepassioneerd ermee om”. Hira is blij dat hij de herdenkingsdienst, die hij waardig vindt, heeft mogen meemaken. Een aantal mensen ging behoorlijk tekeer tegen Hira en het Comité en slingerde verwensingen.

Bekijk hier de video erover:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.