Waarschuwing – Oppassen voor winterse buien en kans op sneeuw (Nederland)

aneeuw Nederland knmi FamilieNieuws weerbericht

KNMI waarschuwt vrijdag voor gladheid door winterse buien. Wie vrijdag de weg op gaat, moet oppassen voor winterse buien. In de ochtend is de eerste natte sneeuw gevallen.
[quads id=1]
De buien trekken vanaf het noorden ons land binnen. Daardoor kan het de hele dag lokaal glad zijn.

Rekening mee te houden

Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan daar rekening mee te houden en adviseert de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de snelheid op de weg aan te passen aan de omstandigheden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) heeft enkele,meldingen van ongelukken binnengekregen, vooral uit Noord-Holland.

Winterse buien

weerbericht sneeuw KNMI Nederland FamilieNieuws

De winterse buien kunnen vrijdag in het hele land vallen, aldus Rijkswaterstaat, dat er op wijst dat zich ook zaterdag en zondag nog winterse omstandigheden kunnen voordoen. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.
[quads id=1]

Sneeuw valt

Volgens het KNMI neemt vrijdagavond in het uiterste oosten en zuidoosten van Nederland de kans toe dat daar sneeuw valt.

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.