KFC moordverdachte Chawilla R. is bang voor andere verdachte, Shaquille B.

moord KFC Paramaribo

“Ik maak gebruik van mijn zwijgrecht, mevrouw de rechter.” Dit was het antwoord van verdachte Chawilla R. op de vraag van kantonrechter Siegline Wijnhard of zij bereid is te praten over de moordzaak waarvoor zij en de 23-jarige medeverdachte Shaquille B. terechtstaan.
[quads id=1]

Medeverdachte naast haar

Toen Chawilla R. plaatsnam in de beklaagdenbank was er een korte schorsing. De jonge vrouw was heel kalm en keerde zich geen moment om, tot het moment dat de medeverdachte naast haar in de beklaagdenbank ging zitten. Ze was muisstil tot de rechter haar vroeg om te spreken.

Beter verloop van de zaak

Het tweetal staat terecht voor de moord op KFC-manager Marjory Willims op 6 juli. Chawilla R. was wel bereid te spreken als getuige. Ze bleek heel zenuwachtig toen de rechter haar tot tweemaal toe vertelde dat ze alleen de waarheid moet vertellen voor een beter verloop van de zaak.

moord willims KFC moordverdachte Suriname Familienieuws
De vermoorde Willims
Zouden haar beroven

De vrouw vertelde de rechter dat Shaquille B. haar al ongeveer een maand voor de moord had benaderd met een plan. “Wij zouden haar beroven. Ze moest dus die dag in het bedrijf zijn. Hij vertelde me dat hij nog met een paar jongens moest praten over andere zaken. Daarna zouden er verdere afspraken gemaakt worden. Ik ging daarna met verlof en toen ik terugkwam, was hij met ontslag. We hadden daarna soms nog contact, maar hij was echt kwaad.”
[quads id=1]

Dreigbrief ontvangen

De rechter vroeg Chawilla R. of zij bang is voor iemand. Ze bevestigde dit bijna fluisterend: “Ja mevrouw de rechter.” Toen de rechter haar vroeg of ze bang is voor Shaquille B. knikte ze even en bevestigde haar vrees ook met heel zachte stem. Verder wilde zij niet ingaan op vragen van de rechter die kennelijk wilde weten of de medeverdachte of iemand anders haar heeft bedreigd. Chawilla R. vertelde de rechter wel dat zij een dreigbrief heeft ontvangen in de cel. Wie die geschreven heeft weet zij niet.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.