Anoniem – Ik ben 20 weken zwanger en mijn man wil een abortus

Zwanger abortus anoniem Suriname Nederland FamilieNieuws advies

Lieve FamilieNieuws en bezoekers van Facebook. Ik ben Annelies. Ik zit met een dringend probleem, ik hoop dat ik snel antwoord van jullie kan krijgen want ik zit een beetje in tijdnood.
[quads id=1]

Ik ben 39 jaar

Ik ben gisteren geweest voor een 20 weken echo. Ik ben zwanger van een zoontje. Superleuk natuurlijk. Ik ben trouwens 39 jaar en het duurde 2 jaar voordat ik eindelijk zwanger was. Nu komt het slechte nieuws. Ik heb 88% kans dat mijn kindje zwaar gehandicapt is en 99% kans dat hij nooit gaat kunnen lopen. Een verschrikkelijke schok  om te verwerken na zoveel jaren verlangen naar een kind. Volgende week weet ik meer want dan gaan ze allemaal testen doen. Maar het is bijna 100% zeker dat het niet goed zit.

Zo snel mogelijk

De dokter werd erbij geroepen en hij vertelde mij direct dat ik met deze uitslagen toestemming kan krijgen om het kind te laten aborteren. Maar wij moeten samen het besluit maken. Zo snel mogelijk.

Mijn man Eric is 32 jaar en zijn besluit was direct duidelijk. Hij wil het kindje laten weghalen. Ik ben enorm geschrokken van zijn abrupte en definitieve besluit. Ik twijfel. Ik hou nu al van mijn kindje. Ik zag hem gisteren. Hij zag er perfect uit in mijn ogen. Hoe kan Eric nou zo onmenselijk zijn? Hij twijfelde helemaal niet. Ik zat maar te huilen en te huilen.
[quads id=1]

Niet gegeten

Ik ben nu bij een vriendin, ze heeft ook geen kinderen. Zij heeft gezegd dat ik tevreden moet zijn met wat God me geeft. Ik weet het niet. Ik heb nu al langer dan 24 uur niet geslapen, niet gegeten. Ik ben alleen maar aan het denken.

Zwanger Suriname FamilieNieuws abortus Nederland Suriname

Ik heb het verder met niemand besproken. Daarom heb ik besloten om een anonieme vraag te stellen hier. Ik ben benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe mensen van mijn eigen cultuur hier over denken? De arts is een Nederlander. Hij was best wel hard. Eric is wel Surinaams maar zo verkaast. (mag ik dat zeggen?). Is het zo makkelijk voor sommige mensen om maar een abortus te doen?

Twijfelen aan ons huwelijk

Door zijn reactie ben ik ook gaan twijfelen aan ons huwelijk. Of ben ik veel te emotioneel op dit moment? Mijn vriendin zegt dat ik niet moet twijfelen. Het is voor ons allebei een moeilijk besluit. Ik vind dat Eric nu zijn echte persoonlijkheid heeft laten zien. Ik weet niet of ik daarmee kan leven. En of ik wel een ander kind van hem wil.

Dit is de belangrijkste keuze uit mijn leven. Ik wil graag weten van andere vrouwen en ook mannen hoe zij dit zouden handelen: Stel, je kind is zwaar gehandicapt en zal nooit zelfstandig voor zichzelf kunnen zorgen. Zou je het dan laten aborteren? Ik ben al 5 maanden. Maar de artsen zeggen dat ikzelf geen gevaar loop en dat ik waarschijnlijk wel weer gewoon zwanger kan worden. Eventueel kan ik het kindje afstaan. Maar dat zie ik helemaal niet zitten. Als het komt, dan zorg ik er zelf voor. Desnoods zonder mijn man! Dat heb ik hem ook gezegd.
[quads id=1]

Anoniem blijven

Ik ben benieuwd naar jullie eerlijke mening. Het mag ook in een privébericht naar FamilieNieuws gestuurd worden als jullie bijvoorbeeld anoniem willen blijven.

Alvast heeel heeel erg bedankt. Ik kijk uit naar jullie reacties. Een zeer verdrietige Annelies

Gerelateerde berichten:
–Anoniem- Zwanger van mijn 6de kind. Ik laat het weghalen.
–Anoniem: Ik wil dat ze een abortus doet. Ik wil geen kind met haar.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.