Video – Peneux stuurt politie af op stakende Imeao-leerlingen en -docenten

imeao staken peneux Paramaribo Suriname FamilieNieuws


Stakende leerkrachten en leerlingen van de verschillende Imeao-scholen kregen donderdagochtend te doen met extra politie en medewerkers van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) op het terrein van het onderwijsministerie aan de Kaffiluddinstraat.
[quads id=1]

Voor de ingang

Docenten en studenten uitten hun ontevredenheid over de vernietiging van de structuren binnen de vernieuwing van Imeao-scholen. Zij vinden dat minister Robert Peneux die structuren kapotslaat. Terwijl de leerkrachten en leerlingen zich op het terrein van het ministerie verzamelden, stonden drie geüniformeerde politieagenten en twee CIVD’ers voor de ingang.

Staken FamilieNieuws IMEAO Suriname Paramaribo

Toegang tot het ministerie

Op het moment dat voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren zei dat hij zich met een delegatie van leerlingen en docenten zou begeven naar het secretariaat van de minister, kwamen nog zes geuniformeerde politieagenten tevoorschijn. Zij versperden de toegang tot het ministerie.

Minister spreken

Uiteindelijk mocht Valies met een student naar binnen. De voorzitter kreeg van beleidsadviseur Michael Watson te horen dat de minister zich niet in het gebouw bevindt, maar in De Nationale Assemblee (DNA). De groep heeft besloten om naar DNA te trekken om daar de minister te spreken. Bij het parlement wacht een aantal agenten op de groep die in aantocht is.
[quads id=1]
Bekijk hier de video van de persconferentie:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.