26-jarige Surinaamse vrouw aangehouden met bijna 500.000 USD aan drugs

Suriname Trinidad Drugs FamilieNieuws

BvZ is een Surinaams staatsburger. Ze verscheen woensdag voor de rechter in Trinidad. Ze wordt verdacht van het in bezit hebben van cocaïne en marihuana ten behoeve van mensenhandel.
[quads id=1]

Uit Suriname

Ze werd dinsdag vastgehouden door officieren van de Georganiseerde Crime and Intelligence Unit (OCIU) op de internationale luchthaven Piarco. De 26-jarige elektricien uit Suriname verscheen in de rechtbank.

Naar Barbados

De beschuldigde werd vastgehouden door officieren van de OCIU, rond 07.55 uur op het vliegveld, terwijl ze voorbereidde om aan boord van de BW412 naar Barbados te stappen. Ze kwam uit Suriname.

Suriname Trinidad Drugs FamilieNieuwsBijna 500.000 USD

Een zoektocht in haar koffer resulteerde naar 4,78 kilo cocaïne met een geschatte straatwaarde van $ 1.912.000 en 14.14 kilogram hoogwaardige marihuana, met een geschatte straatwaarde van $ 1.267.707. Samen bijna 500.000 USD
[quads id=1]

De afgelopen jaren is steeds vaker gebleken dat drugskoeriers afwijken van de traditionele route Zanderij-Schiphol om drugs in Europa te krijgen. Dit vanwege de verhoogde controle op vluchten uit zogenoemde risicolanden als Suriname.

Smokkelaars, onder wie bolletjesslikkers, kiezen ook steeds meer de route via Cayenne-Parijs. Onlangs stelde de Franse ambassadeur in Suriname tijdens een interview dat een groot deel van de koeriers die op de Franse lijn worden aangehouden uit Suriname komt.

Internationaal is Suriname de voorbije maanden ook vaak negatief in de publiciteit gekomen vanwege grote drugsladingen uit Suriname die in het buitenland zijn onderschept. Onlangs werd in de haven van Guadeloupe in een lading rijst uit Suriname een grote partij cocaïne ontdekt en in beslag genomen. Niet lang daarna werd ruim 27 kilo coke onderschept in de haven van Jamaica.DWT

Bron: trinidadexpress
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.