Moet een moeder altijd naar de politie stappen?

buurman Suriname

Uit vrees voor haar man Wagiman W. heeft een vrouw jarenlang gezwegen over misbruik van twee van hun kinderen gedurende zes jaar.
[quads id=1]

Hij luisterde niet

Een van de twee meisjes vertelde de moeder, Christa W. eens over het intiem misbruik. De vrouw heeft haar man toen gevraagd geen vinger meer naar de kinderen uit te steken, maar hij luisterde niet. Het oudste meisje is nu zestien.

Misbruik suriname FamilieNieuws

 

Kan niet werken

Aan de ene kant deed de moeder geen aangifte, omdat de man haar had bedreigd en aan de andere kant zweeg ze om haar eigen gezondheid. Ze is ziek en kan niet werken. Het echtpaar heeft vier kinderen. Of de man zijn handen van de twee andere heeft afgehouden is niet bekend. Wel heeft hij voor de rechter zijn vrouw vrijgepleit. Hij nam alle schuld op zich.
[quads id=1]

Blijft aangehouden

De moeder van de meisjes die ook enige tijd in voorarrest heeft gezeten is intussen op vrije voeten. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft dinsdag de verdere behandeling van de zaak verdaagd naar 19 februari. De vader blijft in elk geval tot dan aangehouden.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.