Goud voor 14-jarige Alicia Grootfaam

goud Suriname sport Alicia Grootfaam Familienieuws

Alicia Grootfaam heeft Surinames eerste gouden medaille gewonnen tijdens de Consude, de Zuid-Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen twaalf en veertien jaar. In Cochabamba, Bolivia veroverde de veertienjarige atlete de eerste plek op het onderdeel kogelstoten. Een jaar geleden in Colombia had ze zilver gewonnen.
[quads id=1]

Dertien deelneemsters

In Estadio Municipal de Quillacollo kwam Grootfaam woensdag tot een winnende stoot van 12,24 meter. Daarmee hield ze Deina Caicedo van Ecuador (11,56 meter) en Natalia Boggero van Argentinië (11,39 meter), die zilver en brons wonnen, ruim achter zich. Op dit onderdeel waren er dertien deelneemsters.

goud Suriname sport Alicia Grootfaam Familienieuws
Alicia Grootfaam (r) won goud op het onderdeel kogelstoten. Foto: Facebook / Alicia Grootfaam
Gele kaart

Bij jongensvolleybal incasseerde Suriname zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Na de 0-3 tegen Uruguay, werd ook van Argentinië met dezelfde cijfers verloren. De setstanden waren 15-25, 18-25, 20-25. De schaakploeg, die dinsdag beide duels won, incasseerde woensdag haar eerste verlies. Bolivia was met 3-1 te sterk. Op bord drie en vier speelden Imaan Kalidjo en Catherine Kaslan remise tegen Jhon Mollo en Ana Dura, maar op bord één en twee moesten Krishen Bridjlal en Victoria Kaslan zich gewonnen geven tegen Daniel Daza en Anahi Fernandez. De zaalvoetbalploeg incasseerde haar tweede opeenvolgende nederlaag. Brazilië was met 7-0 sterker door onder meer twee goals van David Dos Santos. Surinames Gabriël Karijodirkromo kreeg de enige gele kaart van de partij. Argentinië had dinsdag met 8-0 gezegevierd over Suriname.

Bij de jongens

Op het onderdeel atletiek voor sporters met een beperking werden Bernice Kortstam (6,31 meter), Ilona Enser (5,29) en Tanisha Sabajo (5,02) tiende, dertiende en vijftiende op het nummer kogelstoten. Bij de jongens werd Juande Vrede vijfde met een afstand van 10,37 meter en Cequino Koorndijk (6,13) en Ronald Greene (6,07) 21ste en 22ste. Vrede (5,02 meter), Greene (3,60) en Koorndijk (2,98) werden vierde, negentiende en 24ste op het nummer verspringen.
[quads id=1]

50 meter schoolslag

Leandro Berenstein (1:04,49) en Jeno Heyns (1:06,91) kwamen uit op de 100 meter vlinderslag en werden tiende en dertiende overall in een deelnemersveld van zestien man. Bij de meisjes eindigden Cheverny Karwofodi (1:15,48) en Caithlin Moeslan (1:20,78) zeventiende en achttiende. Op de 50 meter rugslag werd Heyns (29,82) twaalfde onder de achttien deelnemers en Nyanne Lemmer (35,39) zeventiende bij de meisjes. Shaznay Balai (39,94) en Moeslan (42,90) werden negentiende en twintigste op de 50 meter schoolslag
[quads id=1]

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.