Video – Vrouw geboren zonder baarmoeder bevalt toch van kind (Amerika)

zonder baarmoedergeboren FamilieNieuws buitenland Amerika

Een vrouw die zonder baarmoeder geboren werd en dacht dat ze nooit moeder zou kunnen worden, is in het Amerikaanse Dallas bevallen van een kerngezond kindje.
[quads id=1]
“We hadden tranen in onze ogen”, zegt Liza Johannesson, de chirurge die de baarmoedertransplantatie uitvoerde.

Een medisch mirakel

Een medisch mirakel: een betere manier is er niet om te omschrijven wat er zich in het universitair ziekenhuis van Baylor in Dallas afgespeeld heeft. Het ziekenhuis heeft een afdeling waar intensief onderzoek wordt gedaan naar baarmoedertransplantaties. Daarvan werd geloofd dat ze vrouwen die lijden aan een zeldzame aandoening waarbij de baarmoeder niet werkt of zelfs afwezig is, toch kinderen zou kunnen doen krijgen.

Tranen in de ogen

“We hebben ons heel lang voorbereid op dit moment”, zegt Liza Johannesson. Zij is de chirurge die de transplantatie heeft uitgevoerd bij de vrouw – die anoniem wenst te blijven – die geboren werd zonder baarmoeder maar nu toch bevallen is van haar eerste baby. “Volgens mij had iedereen tranen in de ogen toen het kindje eruit kwam. Ik toch al zeker”, vertelt ze.
[quads id=1]
Elke dag transplantaties

zonder baarmoeder ziekenhuis buitenland Amerika Familienieuws

“Transplantaties doen we elke dag”, zegt dokter Giuliano Testa, het hoofd van de afdeling. “Maar dit is toch nog wat anders. Ik heb onderschat wat deze transplantatie voor die vrouwen. Ik heb geen woorden om te beschrijven wat ik emotioneel bijgeleerd heb.”

Geplande keizersnee

De vroedvrouw die het kind met een geplande keizersnede op de wereld zette, was eveneens in de wolken toen de baby er gezond en huilend uitkwam. “Ik heb bij veel geboortes geholpen, maar dit was bijzonder”, zegt ze. “Toen ik begon aan mijn carrière, hadden we niet eens een toestel voor een echografie. En kijk nu: ze transplanteren baarmoeders en laten vrouwen een kind krijgen.”
[quads id=1]

Donor

De getransplanteerde baarmoeder kwam van Taylor Siler, een 36-jarige verpleegster uit Dallas die twee zoons heeft. “Ik was niet altijd zeker of ik kinderen wilde”, zegt ze. “Maar het was een van mijn beste beslissingen. Zodra ze die baby in je armen leggen, verandert je leven voor altijd.”

Siler en haar echtgenoot hadden beslist dat ze geen kinderen meer wilden, dus besloot de vrouw haar baarmoeder te doneren aan iemand die er nood aan had. “Ik heb familieleden zien lijden omdat ze geen kinderen konden krijgen. Dat is niet eerlijk”, zegt ze. “Het zou geweldig zijn als we meer mensen die kans kunnen geven.”

Ze ontmoette de vrouw die haar baarmoeder kreeg nooit, maar stuurde er wel brieven mee. “Nu ik het goede nieuws vernomen heb, ben ik heel de tijd aan het huilen. Ik denk elke dag aan haar en zal dat waarschijnlijk voor de rest van mijn leven doen.”

Bekijk hier de video erover:

Voor meer informatie omtrent de transplantatie procedure. Klik hier.

Bron: nieuwsblad.be
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.