Directeur Kries Kalipdewsing van Combémarkt wil aanklacht rovers intrekken

Combe markt Suriname

Directeur Kries Kalipdewsing van Combémarkt heeft een verzoek laten indienen bij kantonrechter Siegline Wijnhard om af te zien van verdere behandeling van de zaak tegen de mannen die hem in juni beroofden.
[quads id=1]
De krant verneemt dat de ondernemer het verzoek heeft ingediend omdat hij medelijden met hen zou hebben.

Suriname rovers ontvoering combe markt FamilieNieuws

Militair is gehoord als verdachte

Intussen is er een derde verdachte aangehouden nadat er meer detailinformatie bekend werd bij de politie. De volgende rechtszitting in de zaak is op 8 januari. De verdachten Soerish A. en Jeraitel V. zijn vorige week maandag verhoord door de rechter. Een derde verdachte, de militair Surinder A. is gehoord als getuige. Zijn zaak gaat binnenkort voor bij de Krijgsraad. Deze verdachte zou volgens Jeraitel het brein achter de roof zijn en zou ingestemd hebben om Kalipdewsing af te schrikken.
[quads id=1]

Op waarheid berust

Het plan was dat de zakenman met Surinder A. naar Tout Lui Faut zou gaan om de aankoop van een perceel te bespreken. Daar aangekomen werd hij beroofd van ongeveer 7.500 euro en SRD twintigduizend en bovendien eisten ze nog 300.000 euro. De daders bedreigden hem met een jachtgeweer, blinddoekten en knevelden hem. Zijn mond werd dichtgeplakt, waardoor hij in ademnood kwam. De rechter en het Openbaar Ministerie zullen op de volgende zitting beslissen over het verzoek van de ondernemer. Ook wordt onderzocht of zijn verklaring op waarheid berust.

Gerelateerde berichten:
–Rovers wilden groot bedrag voor vrijlating Kries van Combe markt
–Over de ontvoeringszaak van Combé Markt eigenaar Kalipdewsing

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.