Bus- en boothouders zijn wederom in staking vandaag!

staken Suriname bus boot familienieuws

Duizenden leerlingen en leerkrachten in het hele land ontberen dinsdagmorgen opnieuw schoolvervoer. Veel bus- en boothouders zijn wederom in staking omdat zij hun maandelijkse betaling nog niet hebben ontvangen.
[quads id=1]

Niet op die manier

“We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen. Dat hoort niet op die manier te gaan”, zegt Radjesh Orie, secretaris van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), tegen de Ware Tijd.

Deuren niet openen

Mochten de vervoerders dinsdag geen betaling krijgen, dan stopt ook de rest woensdag met rijden en varen, zegt Orie. In dit schooljaar is het schoolvervoer nu voor de derde keer stilgelegd. Vooral scholen waarvan de leerkrachten en leerlingen volledig afhankelijk zijn van het schooltransport, kunnen hun deuren niet openen.
[quads id=1]

Verhoogd tarief te betalen

Orie wijst erop dat de OBS de regering tot uiterlijk eind december de tijd heeft gegeven om het verhoogde tarief te betalen. Daarnaast willen de bushouders hun maandelijkse betaling op tijd ontvangen. Voor de bus- en boothouders is het passen en meten om het schoool vervoer te kunnen verzorgen.

bus boot staking Suriname FamilieNieuws scholen

“Eén bushouder moest zijn koeien verkopen om zijn onderneming te redden”, aldus Orie.

Gerelateerde berichten:
–Redactie: Gaan nu de bushouders staken?
–“Als er iets gebeurt, zijn we al die kinderen kwijt” Het gevaar van de schoolboot

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.