Video – 40-jarige Gloria Summerville is HIV positief. Wereld Aids Dag

HIV AIDS Wereld dag 1 december familienieuws

Het is vandaag Wereld Aids Dag, de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor aids en hiv. Dat dit virus ook in Nederland nog altijd voorkomt, ondervond Gloria Summerville aan den lijve.
[quads id=1]
Elf jaar geleden ontdekte zij dat ze hiv-positief is.

HUIDPROBLEMEN EN JEUK

Dat je in Nederland heel goed met hiv kunt leven weet Gloria inmiddels. Ze voelt zich nu gezond, maar dat was elf jaar geleden heel anders. “Ik had huidproblemen en ontzettend veel jeuk. Geen enkel medicijn hielp. Na een tijdje stelde de huisarts voor om een hiv-test te doen. Deze bleek positief. Ik bleek al een hele tijd met hiv rond te lopen zonder dat ik het wist. Dat was schrikken. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om me heen.”

“Ik weet nog dat mijn zusje uit Suriname kwam en dat ik haar op ging halen op het station. Ze stortte echt in toen ze me zag. Ook de vraag of mijn dochter, toen negen jaar, geïnfecteerd was, speelde toen nog. Maar zij bleek gelukkig hiv-negatief.”

VERTROUWEN KWIJTGERAAKT

FamilieNieuws Aids Hiv Nederland Suriname Summer
[quads id=1]
“Er zijn een paar mensen die ik niet meer spreek, maar dat is dan ook goed zo. Mensen hebben altijd vooroordelen. Zo heb ik achteraf gehoord dat mensen waarbij ik op bezoek was geweest hun huis hebben ontsmet toen ik weg was. Of dat mensen hun servies weggooiden omdat ik er uit had gedronken.

Het vertrouwen in relaties ben ik kwijtgeraakt. Ik heb destijds meerdere keren aan mijn ex-partner gevraagd of hij een soa had, maar dat ontkende hij altijd, onterecht. Gelukkig kreeg ik ook heel veel positieve reacties en heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Via meetings met andere mensen met hiv en mijn stichting Het Rode Lint, waarmee ik alle taboe’s rondom hiv wil doorbreken.” “Nu geef ik mensen voorlichting en workshops en bezoek ik mensen met hiv die het moeilijk kunnen accepteren.”

HET LEVEN IS MOOI

Gloria: “Ik heb allerlei soorten medicijnen gehad, maar tegenwoordig is het dagelijks maar één pil. Door de medicijnen draag ik het virus niet over en kan ik er heel oud mee worden. Bescherming voor mezelf en de mensen om me heen dus. Wat ik vooral wil meegeven aan andere vrouwen met hiv is dat ze uniek en mooi blijven. Blijf vertrouwen dat het leven mooi is. Het leven eindigt niet met hiv of aids.”

Bekijk hier de video waarin Gloria haar verhaal deelt tijdens het programma ‘FF geen Politiek’ met Ruth Sinkeler & Brian Sloote:
[quads id=1]

Gerelateerde berichten:
–Video – Liako met HIV vertelt over HIV & kinderen krijgen. Wereld Aids Dag
–Video – 42-jarige Janice Telgt leeft al 17 jaar met HIV – 1 december Wereld Aidsdag

Bron: Vrouw (2016)
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.