Stoffelijke resten en overblijfselen na helikoptercrash naar de stad

Overleden helikopter Suriname oerwoud FamilieNieuws

Jerrel van Embricqs is opgelucht dat sinds de vermissing van de helikopter van Hi Jet op 23 mei 2015 nu eindelijk duidelijkheid is gekomen.
[quads id=1]

Inderdaad het Hi Jet toestel

“Wij hebben vastgesteld dat het inderdaad gaat om het toestel van Hi Jet,” zegt Van Embricqs in gesprek met Starnieuws. De stoffelijke resten van piloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo zijn vervoerd naar het mortuarium.

Niemand in de buurt

De politie, het rescue team van de brandweer, zes personeelsleden van Hi Jet en de twee Indiaanse jongens die het toestel ontdekt hebben zijn naar het Matawai gebied geweest. Eerst hebben de Technische Dienst en de Forensische Opsporing van de politie hun werk gedaan. Niemand mocht in de buurt van het toestel komen. “Onder begeleiding van de speciale eenheden, mochten wij na een paar uur ter plekke afscheid nemen van onze twee makkers,” legt Van Embricqs uit.

Verdere informatie

[quads id=1]
Vier uur lang heeft de groep in de regen door het bos gelopen om de plaats des onheils te kunnen bereiken. Daarna moest ook vier uren teruggelopen worden naar de auto’s. Het vinden van het toestel en stoffelijke resten van de twee slachtoffers is een hele grote stap en opluchting. “Eindelijk kunnen wij deze periode afsluiten. Het zal de haters en slecht sprekenden meteen ook de mond snoeren,” zegt Van Embricqs. Later op de middag wordt er een persconferentie gehouden bij Hi Jet voor verdere informatie.

Suriname Helikopter Familienieuws Overleden
Het team van Hi Jet neemt ter plekke afscheid van piloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo.
Wildste verhalen

Het toestel verdween in mei 2015 spoorloos toen het bij terugkeer naar Paramaribo terechtkwam in zwaar weer. Na de verdwijning van het vliegtuig en de tweekoppige bemanning deden ook de wildste verhalen de ronde over de mogelijke oorzaak en aanleiding van de verdwijning.

Op social media kunt u ook de beelden van de vondst van de helikopter bekijken. Let wel op de video kan schokkend overkomen. Houdt u daar rekening mee. We raden aan om de beelden niet te bekijken en/of te delen met derden. Dit in het belang van de familieleden.

Gerelateerde berichten:
–De families van Don en Noy zijn altijd nog in afwachting
–Breaking nieuws! Vermiste Hi-jet helikopter gevonden?

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.