Politie bericht omtrent vermiste helikopter

politie Helikopter Suriname Familienieuws vermist

De politie van het ressort Atjonie kreeg op woensdag 29 november een telefonische melding dat er wrakstukken van een luchtvaartuig en vermoedelijk menselijke resten aan de Oostelijke zijde van de Jangbasigado berg zijn gevonden.
[quads id=1]
Twee arbeiders die in de omgeving bezig waren met werkzaamheden deden de ontdekking om 10.30 uur. Na de melding reed de politie naar een basiskamp van het bedrijf langs de weg naar Atjoni, om de arbeiders nader te horen voor het treffen van maatregelen.

Samen met twee gidsen

Vanwege het tijdstip en de bereikbaarheid van de plek is op donderdag 30 november een team bestaande uit leden van de commissie Ongevallen( geïnstalleerd door de Procureur Generaal bij het hof van Justitie), leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal leger, het Korps Brandweer Suriname en Hi-Jet samen met twee gidsen, de arbeiders die de aanwijzing zouden doen en een medewerker van een uitvaartbedrijf, vertrokken naar het gebied.

Donovan van Embricqs en Ryanto Kertodikromo

Op de plek zijn het wrak van een helikopter en menselijke resten aangetroffen. Aan de hand van het registratienummer van de helikopter is komen vast te staan dat het gaat om het luchtvaartuig dat op 23 mei 2015 van de radar was verdwenen. De helikopter met als bemanning Donovan van Embricqs en Ryanto Kertodikromo had verkiezingsmateriaal in het binnenland afgeleverd.

politie Suriname helikopter FamilieNieuws.com

 

Plaats aangetroffen

De menselijke resten zijn door het uitvaartbedrijf geborgen. Vooralsnog wacht de politie op het resultaat van het onderzoek dat moet plaatsvinden om vast te kunnen stellen van wie de menselijke resten afkomstig zijn die op de plaats zijn aangetroffen.
[quads id=1]
De afdeling Kapitale Delicten van de politie onderzoekt deze zaak verder.

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.