Video ‘Groep HIV geïnfecteerden in Suriname daalt NIET’. Wereld Aids Dag

hiv Suriname

Wereldwijd wordt vandaag voor 29e keer de internationale aidsdag herdacht. Volgens pear counselor Jolanda Verdies van Stichting Double Positive daalt het hiv-cijfer in Suriname niet.
[quads id=1]

Vlees op vlees

Op Wereld Aids Dag wordt aandacht gevraagd voor de aidsproblematiek en opgeroepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids. “Dagelijks melden zich nieuwe gevallen bij onze organisatie voor begeleiding.” Volgens haar is dit een teken dat men nog steeds onverantwoord en onveilig vrijt. “Men doet het nog steeds vlees op vlees, terwijl je geïnfecteerd kan raken.” Hierdoor daalt het cijfer in ons land niet.

Double Positive

Bij de stichting zijn geïnfecteerden van 15 tot 74 jaar geregistreerd. Ze worden begeleid. Vooral zij die zich niet aan hun therapie houden krijgen bijzondere aandacht. Vandaag zal Double Positive samen met Liefdevolle handen en Intermed, hiv/aids-voorlichting geven nabij de Centrale Markt.

condoom HIV Aids Suriname FamilieNieuws

Met dit jaarlijkse gebeuren willen de organisaties mensen bewust maken van hun seksuele gezondheid en verantwoordelijkheid en die van anderen.
[quads id=1]

Discriminatie op de werkvloer

De Stichting heeft zich dit jaar beijverd voor de rechten van mensen die hiv-positief zijn om de stigmatisering en discriminatie die zij ervaren op de werkvloer en in ziekenhuizen en poli’s tegen te gaan. Er zijn hiertoe drieduizend handtekeningen in gediend bij De Nationale Assemblee, de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Arbeid en Volksgezondheid en bij de Ziekenhuisraad.

Bekijk hier de video over de 9 jarige Jildo die geïnfecteerd is met het HIV virus:

Gerelateerde verhalen:
–Redactie: HIV besmette man uit Malawi sliep met meer dan 100 jonge meisjes
–Video: In Europa kun je een HIV test bij de apotheek kopen voor 25 euro

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.