Waterkant aanstaande zondag afgesloten voor verkeer

Waterkant Suriname

De Waterkant zal binnen vijf jaar heringericht worden. Zondag mag de samenleving tijdens het Living Lab evenement, helpen bepalen hoe het gedeelte tussen de Marinetrap en de Centrale Markt eruit zal gaan zien.
[quads id=1]
Voor de activiteiten zal het autoverkeer tussen 10 en 17.00 uur afgesloten zijn, vanaf fort Zeelandia tot aan de Platte Brug.

Om het historische centrum

De herinrichting van de Waterkant is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program. Het programma is bedoeld om het historische centrum van Paramaribo, waaronder de Waterkant, sociaaleconomisch te rehabiliteren. Er zijn 20 miljoen Amerikaanse dollars geleend bij de IDB voor dit project dat uitgevoerd wordt door het Directoraat Cultuur en stichting Gebouwd Erfgoed Suriname. Voor het nieuwe ontwerp van de Waterkant zijn er al voorstudies en consultaties met directe belanghebbenden geweest. Nu krijgt het grotere publiek de gelegenheid om zijn ideeën te delen met de organisatie.

Gratis in boten vervoerd

De organisatie heeft dinsdag een oefening gehouden. Vanaf de Platte Brug is er gevaren langs de Waterkant, van fort Zeelandia naar de Centrale Markt. Een boottocht, compleet met story teller aan boord, is een van de activiteiten op zondag. Bezoekers zullen gratis in boten vervoerd worden en de kans krijgen om ook hun eigen verhalen over en herinneringen aan de Waterkant te vertellen.

Hun ideeën kwijt

Op Meerzorg zal aangemeerd worden om vanuit een uitkijktoren naar de Waterkant te kijken. Ook daar mogen de mensen hun ideeën kwijt over wat ze graag zien gebeuren of niet zien gebeuren met de Waterkant, delen Malva Tooy van Cultuur en architect Indira Sitalsing mee. Er zal een open podium zijn, mensen mogen hun muziekinstrumenten, gedichten en zang meenemen. Fietsen is wel toegestaan op het afgesloten gedeelte van de weg.
[quads id=1]
Waterkant Suriname FamilieNieuws
Aan de Waterkant zelf zullen er ruim vierhonderd ballonnen beschikbaar zijn. De ballonnen, elk voorzien van een kaartje, zullen door de bezoekers op bepaalde plekken worden neergezet. Op het kaartje zullen de mensen opschrijven wat ze wensen voor de plek waar ze de ballon hebben geplaatst.

Kom participeren

“Het kan zijn dat ze iets daar willen hebben of juist verwijderd willen hebben,” legt Sitalsing uit. “Al de ideeën worden meegenomen in het nieuwe ontwerp van de Waterkant. Tooy drukt de samenleving op het hart om gebruik te maken van de gelegenheid om de eigen inzichten te komen delen. “Surinamers kom langs op 3 december, kom actief participeren aan het Living Lab event. Laat je stem horen.”

Geschreven door René Gompers

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.