Vrijspraak geëist tegen Dick de Bie in 8-december proces

8 december Bouterse moorden FamilieNieuws Suriname herdenking

Auditeur-militair Roy Elgin heeft tijdens de zitting van de Krijgsraad zojuist vrijspraak geëist tegen de verdachte Dick de Bie in het 8 december strafproces.
[quads id=1]
De Bie is de eerste burgerverdachte tegen wie de auditeur-militair zijn strafvoorstel heeft gedaan. Vandaag volgt ook de strafeis tegen Errol Alibux, Imro Themen en Winston Caldeira.

Suriname December moord FamilieNieuws

De Bie was in december 1982 hoofd van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD). Toen zijn verklaringen van Jozef Slagveer en André Kamperveen opgenomen in Fort Zeelandia.
[quads id=1]
In 1996 werd De Bie, tijdens de NDP-regering, benoemd tot minister van Transport, Communicatie en Toerisme. De Bie heeft steeds ontkend dat hij iets te maken had met de moordplannen en de uitvoering daarvan. Hij heeft zijn werk gedaan als NVD-chef.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.