Vlieg op je eten? Beter om niet verder te eten.

Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, kan je beter niet meer verder eten. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Op de poten en vleugels van insecten krioelt het namelijk van de bacteriën.
[quads id=1]

Schadelijk voor mensen

Onderzoekers van de Pennsylvania State University hadden al een vermoeden dat vliegen een grote rol spelen in het verspreiden van ziektes, omdat ze overal aanwezig zijn. Daarom onderzochten ze 116 huis- en vleesvliegen van drie verschillende continenten. Uit hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, bleek dat sommige vliegen tot wel honderden verschillende soorten bacteriën meedragen die schadelijk kunnen zijn voor mensen.

Huisvliegen en vleesvliegen

Het onderzoek heeft uitgewezen dat vliegen in de stad veel meer bacteriën met zich meedragen dan vliegen op het platteland. Huisvliegen en vleesvliegen landen vaak op onhygiënische plekken, omdat ze hun jongen voeden met rottend vlees en uitwerpselen.

Rottend vlees

,,Deze studie zal je echt twee keer doen nadenken voor je nog eens van die aardappelsalade eet die een tijdje heeft buiten gestaan”, zegt professor Donald Bryant van de Pennsylvania State University. ,,Vliegen kunnen een grote rol spelen bij de snelle overdracht van ziektes.”
[quads id=1]

Bacteriën overleven de reis

Hoofdonderzoeker Stephan Schuster voegt hieraan toe dat bacteriën de vleugels en poten van vliegen gebruiken als transportmiddel. ,,Bacteriën overleven de reis en groeien en verspreiden zich verder op een nieuwe plaats. Jouw bord met eten bijvoorbeeld.”

vlieg gezondheid Suriname FamilieNieuws onderzoek, AmerikaBron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.